Åbent i dag kl. 10-20

Queen of Hearts – koncert med harpenist Siobhán Armstrong

Dato
20.08.2021
Tid
20:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn - Købmagergade 52 A, 1150 København K
Pris
100 kr.

Queen of Hearts – koncert med harpenist Siobhán Armstrong

Fra smægtende kærlighedssange til ægte tårepersere. Siobhán Armstrongs musiceren trækker tilhørerne ind i en klangverden fra det 16.-18. århundredes Irland.

Siobhán Armstrong er en af Europas mest anerkendte harpenister på historiske harper og en af de få, som mestrer den smukke irske harpe med den sjældne og fornemme klokkelignende tone, som skabes af de særlige metalstrenge fra middelalderen.

Siobhán Armstrongs program på dette års Copenhagen Baroque Festival præsenterer værker, som er skrevet til de irske lorder tilbage i det 17. og 18. århundrede. Det er samtidig en mulighed for at rejse tilbage til Christian IV’s tid, hvor der var ikke mindre end to kongelige irske harpenister ansat ved kongens musikalske hof, som spillede med John Dowland og andre af de berømte musikere ved hoffet. 

I løbet af det 19. århundrede forsvandt traditionen for at spille på den historiske irske harpe, men musikere som Siobhán Armstrong er med til at genoplive den. Ved koncerterne på festivalen er der en unik chance for at høre traditionen komme til live igen. 

Koncerten “Queen of Hearts – Love and Lamentation, The Irish Harp at the Court of Christian IV” er en del af Copenhagen Baroque Festival 2021, som forløber fra den 18. til den 22. august. Trinitatis Kirke, Rosenborg og Rundetaarn er en del af koncertsamarbejdet.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.