Åbent i dag kl. 10-20

Stjernekig og astronomiske samtaler: Rummusik fra “Fly Me to the Moon” til David Bowie

Dato
02.03.2022
Tid
19:00
Sted
Rundetaarn
Pris
80 kr.

Stjernekig og astronomiske samtaler: Rummusik fra “Fly Me to the Moon” til David Bowie

Den moderne musikhistorie er fuld af sange om rummet. Men hvorfor er stjernerne og planeterne så fascinerende, og hvordan lyder det, når man prøver at indfange dem i toner og rytme? Hør mere, når radiovært Niels Fez Pedersen tager os med ud på en musikalsk rejse til vintersæsonens sidste ”Stjernekig og astronomiske samtaler”.

I gamle dage troede man, at der opstod næppe hørlige harmonier, når de sfærer, som man mente, planeterne var fastgjort på, roterede omkring Jorden i midten af universet.

Selv om de færreste køber den længere, er rummet stadig fuldt af musik. Der findes i hvert fald en mængde sange om rummet og dets planeter, stjerner og de midlertidige indbyggere, som befolker raketter og rumstationer.

Til vintersæsonens sidste omgang ”Stjernekig og astronomiske samtaler” ser journalist og ekspert i populærmusik Niels Fez Pedersen ud i universet og fortæller om rummusikken fra ”Fly Me to the Moon” til David Bowie.

Kig selv ud i verdensrummet

Musik skal naturligvis høres, så Niels Fez Pedersen spiller et udvalg af kunstnere med rumdrømme og sange om alt fra aliens og rumtruckere til Major Tom, stjernesystemer og intergalaktiske relationer. For hvorfor er rummet så fascinerende at skrive musik om? Og hvad siger musikken om vores opfattelse af rummet gennem tiden?

Niels Fez Pedersen er vært på radioprogrammet ”Fezten” på P6 Beat. Han står bag serier som ”Den Store Poptur”, ”P6 Beat City” og ”Dansktoppens Gyldne År” og skriver blandt andet om musik for Børsen.

”Stjernekig og astronomiske samtaler” er en ny satsning i Rundetaarn den første onsdag i hver måned hele vinterhalvåret. Bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og bliv beriget med nye tanker i unikke omgivelser i det gamle tårn.

Før og efter den musikalske rumrejse er der mulighed for selv at kigge ud i verdensrummet fra Europas ældste fungerende observatorium på toppen af Rundetaarn. Husk varmt tøj!

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.