Åbent i dag kl. 10-20
Foto: Jakob Andersen

Rundt om Månen

Dato
05.10.2019
-
03.11.2019
Sted
Bibliotekssalen

Rundt om Månen

Udstilling i anledning af 50-året for månelandingen

Den 20. juli 1969 landede de første mennesker på Månen. I 2019 markeres 50-året for denne bedrift i Rundetaarn, når Dansk Selskab for Rumfartsforskning præsenterer udstillingen “Rundt om Månen” som en del af Space Days 2019. Space Days bliver fyldt med aktiviteter for alle aldre.

Læs mere om Space Days programmet.

Udstillingen tager os på en vandring rundt om Månen: fra fortiden og ind i fremtiden. Udstillingen ser nemlig ikke blot tilbage og fejrer den historiske bedrift for 50 år siden, men henvender sig til alle aldre og stiller spørgsmålet: Hvad er månen for den næste generation?

Med objekter fra ind- og udland og gennem billeder, film, lyd, augmented reality og interaktivitet fortæller Dansk Selskab for Rumfartsforskning historien og videnskaben bag månemissionerne, fremtidsdrømmene og menneskets rejse til Månen. Udstillingen er tilrettelagt i en række temaer som rumkapløbet, Apollo 11-missionen og planerne for at vende tilbage til Månen.

I forbindelse med udstillingen kan skoleklasser booke et workshopforløb. Det foregår i Rundetaarn på udvalgte dage i oktober 2019, hvor eleverne skal designe og udvikle en LEGO-Rover-mission til Månen.

Læs mere om LEGO Rover Mission (5.-10. klasse)

Booking via Rundetaarns Ditte Marie Lund på dml@rundetaarn.dk