Åbent i dag kl. 10-20

Stjernekig og astronomiske samtaler: Sange fra det indre/ydre rum

Dato
01.09.2021
Tid
20:00
Sted
Toppen af Rundetaarn
Pris
150 kr.

Stjernekig og astronomiske samtaler: Sange fra det indre/ydre rum

Poetisk intimkoncert med Thea Wang og Anna Scharling på toppen af Rundetaarn tyvstarter genåbningen af Observatoriet og indleder den nye satsning ”Stjernekig og astronomiske samtaler”.

Ved at se opad skuer jeg nedad. Sådan sammenfattede astronomen Tycho Brahe (1546-1601) selv sin banebrydende virksomhed og sit syn på verden, som ifølge den verdenskendte dansker er præget af sammenhænge. Det store er i det små. Og det små er i det store.

Tycho Brahes tanker danner baggrunden, når Rundetaarn inviterer til intimkoncert med Anna Scharling og Thea Wang på toppen af tårnet med udsigt både til himmelrummet og over Københavns tage. De to sangere og sangskrivere udforsker sammenhængen mellem det indre og det ydre rum i samspil med Europas ældste fungerende observatorium og den store astronom. Helt i ånden fra Tycho Brahe, som aftenen også byder på en hyldestsang til.

Samtidig er aftenen en tyvstart på genåbningen af Rundetaarns observatorium, der har været lukket gennem hele coronaperioden, ligesom den markerer begyndelsen af den nye satsning ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, som kan opleves den første onsdag i måneden hele vinterhalvåret.

Den indre søgen

Tycho Brahe nåede ikke at se Rundetaarn, for han døde, mange år før tårnet stod færdigt. Men hans idéer lever videre i bygningsværket, der er inspireret af Brahes observatorier på øen Hven og helt konkret er bygget med den såkaldte tychonske fod som målestok. På en aften, hvor Observatoriet genåbner, er der derfor god mening i at gå tilbage til ham, som det hele begyndte med – Tycho Brahe.

Til sensommerkoncerten hylder de to nordiske kunstnere på hver deres måde hverdagens storhed og fejlslutninger. Thea Wang fra Norge forvandler tilfældige møder, ensomhed og kærlighed til klanglige værker, der åbner døre indad og udad til lyden af elektronik og samples, og med Anna Scharlings dansksprogede sange bliver vi ramt lige i hjertet af legende melodier og tekster, der berører eksistentielle emner med både humor og dybde.

Stjernekig på toppen

I løbet af aftenen veksler sang og musik med en præsentation af Tycho Brahe ved historisk konsulent Rasmus Agertoft, der vil trække tråde til astronomens verden og hans forbindelse til Rundetaarn. Efter koncerten er der naturligvis mulighed for at kigge ud i rummet i Rundetaarns observatorium og nyde et glas vin på toppen.

Det bliver et poetisk og tankevækkende møde mellem filosofi, historie, naturvidenskab og musik, der sættes sammen i en ny konstellation med stof til både hjernen og hjertet.

I tilfælde af dårligt vejr rykker arrangementet indenfor

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.