Åbent i dag kl. 10-20
Kuratorerne bag "Generation WHY": Marcia Harvey Isaksson, Vidar Koksvik og Charlotte Jul.

Seminar: Generation WHY

Dato
09.03.2024
Tid
10:00 - 14:30
Sted
Bibliotekssalen
Pris
150 kr.

Seminar: Generation WHY

Køn som koncept og refleksion af tidsånden er omdrejningspunktet for dette seminar, hvor en række nordiske kuratorer og kunsthåndværkere giver indblik i deres praksis og et smugkig på udstillingen “Generation WHY“.

Hvordan arbejder nordiske kunsthåndværkere med kønstematikker? I forbindelse med udstillingen “Generation WHY”, hvor en generation af skandinaviske formgivere berører vægtige og eksistentielle temaer, inviterer Rundetaarn til seminar med udstillingens kuratorer og et udvalg af de deltagende kunstnere.

Bliv klogere på kunstnerne og deres værker i udstillingen, og få mulighed for at opleve “Generation WHY” inden den åbner for offentligheden kl. 14.30 samme dag.

Program

Kl. 10
Croissant og kaffe/the

Kl. 10.15
Velkomst ved Charlotte Jul og indledende talk.

Kl. 10.45
Præsentation af udstillingen ved kuratorer Charlotte Jul (Danmark), Vidar Koksvik (Norge) og Marcia Harvey Isaksson (Sverige).

Kort pause

Kl. 11.10

Oplæg ved Villvin Kunsthåndverkmarked om baggrunden for udstillingen og vigtigheden af at få den yngre generation af nordiske kunsthåndværkere i tale.

Kl. 11.45
Artist talk med Ina Vang (Norge)

Kl. 12.10
Frokost

Kl. 12.45
Artist talk: Stine Bidstrup (Danmark)

Kl. 13.15
Artist talk med Matilda Kästel (Sverige)

Kl. 13.45
Paneldebat med Matilda Kästel, Ina Vang, Stine Bidstrup, Villvin og kuratorerne

Kl. 14.30
Afrunding, networking og udstillingsbesøg

Moderator: Charlotte Jul

Billetprisen inkluderer seminar, croissant, kaffe/the og sandwich til frokost.

Om udstillingen

En generation af skandinaviske stemmer kommer til udtryk i vandreudstillingen “Generation WHY”, hvor nordiske kunsthåndværkere fra Generation Y (født mellem 1977 og 1994) sætter fokus på forskellige aspekter af tilværelsen. 

Tre kuratorer fra hver sit nordiske land har udvalgt en række kunsthåndværkere og designere fra en generation af formgivere, der har vægtige temaer på dagsordenen og tager livet, deres praksis og kloden alvorligt og personligt. De udvalgte kunstnere fra Danmark, Norge, Sverige og Island formidler følelser, oplevelser og holdninger gennem stærke, rørende værker.

Udstillingen er initieret af foreningen bag Villvin Kunsthåndverkmarked i forbindelse med Risør By 300-års jubilæum i 2023 og er kurateret af Charlotte Jul, Marcia Harvey Isaksson og Vidar Koksvik. 

“Generation WHY” åbnede i juli 2023 i Risør Kunstpark i Norge. I 2024 vandrer udstillingen videre til Rundetaarn, før den vises på Rian Designmuseum i Sverige i 2025.

Hent pressemateriale her.

Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.