Åbent i dag kl. 10-20

Stjernekig og astronomiske samtaler: Månefantasier på film

Dato
08.11.2023
Tid
19:00 - 20:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
80 kr.

Stjernekig og astronomiske samtaler: Månefantasier på film

Cinematekets programredaktør, Rasmus Brendstrup, er rejseleder, når Rundetaarn inviterer på en filmisk rumtur under november måneds ”Stjernekig og astronomiske samtaler”.

Hvordan forestillede vi mennesker os Månen, inden vi faktisk kom derop? Hvilke fantasier om en bedre civilisation gav den anledning til? Hvilke farer tænkte vi, at den rummede? Og nok så vigtigt: Hvordan kunne man gøre forestillingerne begribelige i de jordiske filmstudier og sælge en hulens masse biografbilletter?

Kom med på rumtur sammen med nogle af de mest vanvittige og visionære filmmagere til november måneds ”Stjernekig og astronomiske samtaler”. Rejseleder på turen er foredragsholder og programredaktør i Cinemateket Rasmus Brendstrup, der er en stor kender af filmhistorien.

Oplægget vil være gavmildt illustreret med kendte og ukendte klip af blandt andre den franske filmpioner, effekt-og spilopmageren Georges Méliès, hvis banebrydende film ”Rejsen til Månen” fra 1902 regnes for en af alle tiders vigtigste film.

Bliv klogere på rummet

Oplev også en brillant, men glemt sovjetisk trickfilm fra 1930’erne samt filosofi og feberfantasier fra filmhistorien – lige fra dens tidligste dage og frem til månelandingen i 1969. 

Før og efter oplægget er der mulighed for at besøge Observatoriet på toppen af Rundetaarn og – hvis vejret tillader det – selv kigge ud i verdensrummet assisteret af tårnets dygtige astronomer.

”Stjernekig og astronomiske samtaler” finder sted i Rundetaarn en gang om måneden hele vinterhalvåret. Bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og bliv beriget med nye tanker i unikke omgivelser i det gamle tårn.

Observatoriet er åbent fra kl. 18 og kan besøges før eller efter oplæg og spørgsmål, der samlet varer omkring en time. Observatoriet lukker ligesom Rundetaarn kl. 21.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.