Åbent i dag kl. 10-20

Topic Talks x Rundetaarn

Dato
24.06.2021
Tid
19:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
110 kr. Husk Corona-pas

Topic Talks x Rundetaarn

topic:figur” i Rundetaarn og på Thorvaldsens Museum undersøger det uigenkendelige over for det genkendelige, det abstrakte over for det figurative og betragter figuren fra perspektiver, der udfordrer og bevæger vores forestillinger om den – som fænomen, skulptur og metode.

Hvad enten figurer er abstrakte eller figurative, forholder vi os til dem. Vi oplever verden og dens figurer ved kropsligt og mentalt at bevæge os igennem, ind i og rundt om dem. I litteraturen er figuren en skikkelse, en rolle, et væsen. I anatomien er figuren en krop, en form, et omfang. I matematikken er figuren en forbindelsen af flader eller linjer. I musikken er figuren en sammenhængende gruppe af toner. I dansen er figuren en serie af bevægelser. 

“topic:figur” finder sit afsæt i udstillingen “Sculpture to Sculpture”, som er kurateret af Henriette Noermark og funderet på teorier af Willy Ørskov. Som billedhugger og teoretiker forholdt Willy Ørskov sig til skulpturen på dens egne præmisser og ville, at den skulle appellere til sanser og krop snarere end narrativer og referencer. Den skulle være åben og tale til hele verden. 

På udstillingen kan man opleve fem samtidskunstnere gå i dialog med skulpturen fra forskellige perspektiver. Nogle med et anerkendende nik til Ørskovs teorier, andre frie af dem. Bertel Thorvaldsens nyklassicistiske skulpturer er overvældende i såvel volumen som arkitektonisk indpakning på Thorvaldsens Museum, og hans afbildninger af regenter og kultureliten står side om side i de skønne, farverige rum. 

Ved “topic:figur” i Rundetaarn og på Thorvaldsens Museum kan du hvert sted opleve tre talere, som på hver deres måde undersøger og udfolder emnet figur ud fra egen faglighed, interesse og position. Vi glæder os til at møde jer i spændende samtaler om figurer og deres særlige beskaffenhed. 

I Rundetaarn vil du kunne opleve:

Andreas Vermehren Holm

– Forfatter, oversætter og forlægger på Forlaget Virkelig.

Maja Zander 

– Forskende ph.d.-studerende ved Det Kongelig Akademi.

Milena Bonifacini

– Billedkunstner og aktuel på udstillingen Sculpture to Sculpture.

24. juni i Rundetaarn
25. juni på Thorvaldsens Museum

 

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.