Åbent i dag kl. 10-20

Tower Talk: 1+1=11

Dato
17.08.2021
Tid
17:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn - Købmagergade 52 A, 1150 København K
Pris
Inkluderet i alm. entré

Tower Talk: 1+1=11

Bliv klogere på den aktuelle udstilling og tværkulturelle designprojekt, som sætter fokus på wayuu-folket i Colombia.

Oplev udstillingen “1+1=11” denne aften, hvor initiativtager til udstillingen; creative director, fotograf og designer Jeppe Skjøde Knudsen vil fortælle om wayuu kunsthåndværk, samarbejdet, hans ture til Colombia samt alle værkerne og deltagende designere på udstillingen.

Antropolog Cristina Nyangai Siiger vil samtidig, som vestlig antroplog, bidrage med fortællingen om wayuuernes kultur, skikke og samfundsstruktur.

Om projektet:

I de nordligste dele af Colombia og Venezuela kæmper wayuu-folket en kamp mod generel ressourcemangel, klimaforandringer og korruption. På trods af disse udfordringer viderefører wayuu-folket en gammel og stærk kultur i La Guajira-territoriet. Det er en livsførelse, hvori deres farvestrålende, traditionelle kunsthåndværk spiller en central rolle. Folkets kvinder lærer principperne for de traditionelle væve- og hækleteknikker i de tidlige teenageår og bruger så resten af livet på at raffinere deres tilgang og stil.

På udstillingen “1+1=11” præsenterer kulturforeningen Dynamo projektets 11 værker, der hver består af to dele: et vægtæppe og en taske. Tæpperne er designet af 11 danske designere, taskerne af wayuu-kvinderne efter deres egne mønstre. Udstillingen ledsages desuden af fotografier, der på dokumentarisk vis fremstiller wayuu-folkets dagligdag, samt traditionelt wayuu-kunsthåndværk. Titlen “1+1=11” refererer til det generelle samarbejde og kulturmødet mellem traditionerne.

Idéen til projektet opstod, da initiativtager Jeppe Skjøde Knudsen i 2016 stødte på kunsthåndværket og på denne baggrund mødte wayuu-folket. Han er flere gange siden vendt tilbage for at lave research til projektet, og sammen med kulturforeningen Dynamo vil han nu bidrage til, at man i Danmark får øjnene op for det smukke kunsthåndværk.

Tower Talk er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et godt glas vin undervejs.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.