GAZE – Surrealism in the Digital Age

07.02.2019 - 24.02.2019
i: Udstilling

(VR VÆRK Still 2018) web

Oplev udstillingen GAZE – Surrealism in the digital age af Ida Kvetny 7. til 24. februar 2019.

Den danske kunstner Ida Kvetny har skabt en unik soloudstilling bestående af nye keramiske værker, malerier, papirværker, tekstiler, animationer og en virtuel kunstinstallation

I udstillingen GAZE tages publikum med på en surrealistisk og virtuel kunstoplevelse, hvor de ældste kunstformer som skulpturen og maleriet møder fremtiden og den digitale tidsalder. Det sker blandt andet i udstillingens stedsspecifikke virtual reality-værk med inspiration fra Rundetaarns gamle panoramakikkerter, som tidligere stod på tårnets platform. Gennem værket vil publikum kunne udfordre tyngdeloven og opleve at svæve i et indre landskab med genkendelige byelementer og 3D scannede skulpturer.

Værket tager med Ida Kvetnys egne ord afsæt i ”en slags ny psykedelisk revolution med referencer til surrealisme og automattegning – nu som en oplevelse i fire dimensioner, hvor man vil kunne bevæge sig frit inde i værket.”

Biografi

Ida Kvetny (1980) bor og arbejder i København. Med maleriet som grundklang udtrykker Kvetny sig i både to og tre dimensioner, og i VR-kunsten tilføres endnu en dimension. Installatorisk og skulpturelt arbejder hun med en række arketyper og symboler hentet fra maleriets motiver. Materialerne er ler, gips eller træ.

Ida Kvetny udtaler: “I en digital tidsalder forsøger jeg at udforske et ursprog, som går på tværs af tider, steder og kulturer. Jeg arbejder med fænomener og arketyper i en tid, hvor begreber som kollektiv underbevidsthed, lagring af hukommelse og kunstig intelligens danner en ny opfattelse af virkeligheden.”

Ida Kvetny har en BA (Hons) i Drawing & Painting fra Edinburgh College of Art, 2006, og en MFA fra Central Saint Martin’s College of Art and Design, London, 2007. I 2005 deltog hun i den prestigefyldte Norfolk Summer School of Art ved Yale University.
Ida Kvetny har siden sin afgang i 2007 deltaget i adskillige nationale og internationale udstillinger, heriblandt Torrance Art Museum, Los Angeles og The Museum of Art at Seoul National University i Korea. I Danmark har hun bl.a. udstillet på BRANDTS, ARKEN, samt Charlottenborg Kunsthal. Nationalt og international er hun blevet vist på utallige gallerier. Hun har modtaget flere priser og i foråret 2012 blev hun inkluderet i “Kraks Blå Bog” over betydningsfulde danskere.

4Ida Portrætlille
TOWER TALK:
Mød Ida Kvetny d. 7. februar kl. 17 til en talk om udstillingens tilblivelse, hvor kunstneren tager os bag om både de keramiske og virtuelle værker. Læs mere

Mere om Ida Kvetny

Udstillingen er støttet af Beckett-fonden og Knud Højgaards Fond.

billede lille