Kulturnat 2018

12.10.2018
i: Særarrangement

kulturnatten

Fredag den 12. oktober 2018 kl. 18-23:30 (kun adgang med Kulturpas).

Kulturnatten er byens største årlige endagsbegivenhed. Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas, og man kan derfor ikke besøge Rundetaarn efter kl. 18 med almindelig billet. Kulturpasset koster kr. 95,-, og det kan blandt andet købes i Rundetaarn og i 7-Eleven i hele Hovedstadsområdet. Se mere på Kulturnatten.dk

Rundetaarn Kulturnat 2018

Program i Rundetaarn 
I forbindelse med Kulturnatten 2018 vil der være arrangementer for publikum i både Bibliotekssalen og Observatoriet, samt adgang til Trinitatis Kirke.

Det overordnede tema for Rundetaarns aktiviteter under Kulturnatten er vejret. Temaet tager afsæt i Rundetaarns aktuelle udstilling i Den Gamle Bibliotekssal, ”Vejret rundt”, der løber fra den 6. oktober til den 11. november 2018. Udstillingen er skabt af kunstnersammenslutningen Den Gyldne og TV 2 Vejret og viser fortolkninger af det nordiske vejr i kunstværker og et udpluk af de fotos, TV 2 Vejret har modtaget fra sine seere gennem årene.

Rundetaarn selv spiller imidlertid også en væsentlig, men ikke almindeligt kendt rolle i forsøget på at forstå, måle og forudsige det danske vejr. Det var nemlig på Rundetaarn, at den første længevarende systematiske indsamling af meteorologiske data på dansk grund fandt sted. Det skete fra 1751 og helt frem til 1819, kun med enkelte afbrydelser.

Hør mere, når skuespillere optræder som de historiske personer i sneglegangen.

Dramatiker: Amalie Olesen
Instruktør: Ellen Jerstad

Skuespillere:

Troels Kortegaard Ullerup: Thomas Bugge
Anna-Sofie Fredslund: Tycho Brahe
Jens Kepny Kristensen: Peder Horrebow

Der er også åbent i den Gamle Bibliotekssal, hvor kunstnersammenslutningen Den Gyldne og TV 2 Vejret viser fortolkninger af det nordiske vejr i udstillingen ”Vejret rundt”. På Rundetaarns facade kan du opleve vejrfænomenerne i koncentrat i en lysinstallation skabt til lejligheden af Obscura Vertigo.

Observatoriet er åbent hele aftenen
Vores astronomer guider publikum og vi håber på klar himmel, så kikkerten kan stille skarpt på Saturn og Mars. Forvent lang kø.

Program i Trinitatis Kirke
På Kulturnatten er der adgang til Trinitatis Kirke gennem Rundetaarn, og her kan børn gå på opdagelse i kirken og løse sjove opgaver kl. 18-20:00.

Kirken afholder desuden 3 minikoncerter kl. 21:00, 22:30 og 23:00, samt musikgudstjeneste kl. 23:59 (hertil kun adgang via Trinitatis Kirke, da vi lukker porten kl. 23:30)

Forvent kødannelse. Barnevogne har af sikkerhedsmæssige årsager ingen adgang i tårnet denne aften (er der plads kan de, på eget ansvar, stilles udenfor tårnet, væk fra indgangen). Dørene lukker kl. 23:30.

 

Gem