Kulturnat 2017

13.10.2017
i: Særarrangement

kulturnat

Fredag den 13. oktober 2017 kl. 18-23:30 (kun adgang med Kulturpas).

Kulturnatten er byens største årlige endagsbegivenhed. Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas, og man kan derfor ikke besøge Rundetaarn efter kl. 18 med almindelig billet. Kulturpasset koster kr. 95,-, og det kan købes i Rundetaarn og i 7-Eleven i hele Hovedstadsområdet, samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg. Se mere på Kulturnatten.dk

Program i Rundetaarn 
I forbindelse med Kulturnatten 2017 vil dele af vores opsatte udstilling Nordic Noir Art, rykke ud af de vante rammer og op på det mørke Ringerloft, som normalt er lukket af for publikum. Her vil udstillingens krimiinspirerede kunstfilm af Steen Larsen blive vist, live akkompagneret af musiker Emil Nissen, som står bag filmens soundtrack. Filmen vises i et længere directors cut, skabt helt særligt til denne aften. Livemusikken kan opleves 5 gange i løbet af aftenen og kræver ikke særskilt billet. Musikken starter hver halve time og spiller kl. 19.30 – 20.00- 20.30- 21.00 og 21.30

Musiker Emil Nissen: Toner til fremtiden modelleret fra vinylskiver med efterklang fra fortid, er et benspænd den koldinggensiske Emil Nissen (alias beachhousetroublemaker) bruger i sit virke. Nutidens utallige muligheder bliver hæmmende og det er derfor ofte de simple men effektfulde idéer der forfølges. Hans musik kan høres på soundcloud.

Lys på tårnet
Inden man træder ind i det smukke tårn, venter der en helt særlig oplevelse. Lyskunstner Martin Ersted har til denne aften, skabt et helt nyt univers på og fra tårnet. Blandt andet vil Rundetaarn stå som et lysende pejlemærke med laserprojektorer. Ideen er at pålyse tårnets fine konturer og bygningskonstruktioner, og derved lade tårnet lyse og guide vej i Kulturnattens efterårsmørke. Der projekteres på de nordvest- og sydvestlige flader af Rundetaarn. Udtrykket er abstrakte former, farver og animationer, der understreger bygningens udvendige og indvendige strukturer. Blandt andet ønskes det eksempelvis at “bygge” tårnet op samt at vise linjer i den indvendige sneglegang på de udvendige flader.

Fra toppen af tårnet sendes en søgestråle i retning af andre Christian 4. bygninger og vil aftenen igennem kunne fungere som et pejlemærke for Kulturnat gæsterne.

Observatoriet er åbent hele aftenen
Vores astronomer guider publikum og vi håber på klar himmel, så kikkerten kan stille skarpt på Månen, Saturn og Plejaderne. Forvent lang kø.

Program i Trinitatis Kirke
På Kulturnatten er der adgang til Trinitatis Kirke gennem Rundetaarn, og her kan børn gå på opdagelse i kirken og løse sjove opgaver kl. 18-20:30.

Kirken afholder desuden 3 minikoncerter kl. 21:30, 22 og 22:30.

Forvent kødannelse. Barnevogne har af sikkerhedsmæssige årsager ingen adgang i tårnet denne aften (er der plads kan de, på eget ansvar, stilles udenfor tårnet, væk fra indgangen). Dørene lukker kl. 23:30.

 

Gem