Åbent i dag kl. 10-20

Rundetaarn skal flyttes!

På Købmagergade ved Rundetaarn var der en intens trafik omkring år 1900, og arkitekterne stod nærmest i kø for at komme med forslag, der ville løse problemet.

Varighed: 3:37 minutter

Lyt til flere lydfortællinger

Bål, brand og bomber

En oktoberaften i 1728 brød en brand ud i København, og Rundetaarns astronom Peder Horrebow søgte tilflugt i det gamle tårn. Det er ikke den eneste gang, de tykke mure har ydet beskyttelse.

Varighed: 6:42 minutter

Et eventyrligt tårn

H.C. Andersen besøgte Rundetaarn som noget af det første efter sin ankomst til København. Siden fik han lov at låne bøger i Bibliotekssalen, og tårnet inspirerede ham til flere af hans eventyrlige værker.

Varighed: 5:54 minutter

En bil i Sneglegangen

Lyt til historien om dengang, den tyske ingeniør Lorenzen besluttede sig for at bevise sin bils evner ved at køre op ad Rundetaarns Sneglegang.

Varighed: 5:21 minutter

Læs mere om bilen i Sneglegangen.

Drengen, der forsvandt i Rundetaarn

En sommerdag i 1880 leger de 12-årige drenge August og Emil gemme i Rundetaarn. Men August er pludselig sporløst forsvundet, og hans forældre tilkalder politiet. Hvor kan August være forsvundet hen?

Varighed: 6:01 minutter

Christian IV på dødslejet

I februar 1648 ligger Christian IV på dødslejet på Rosenborg Slot, et stenkast fra Rundetaarn. Ved sin side har han lægen Otto Sperling. Hør en dramatisering af kongens sidste tanker baseret på Sperlings erindringer.

Varighed: 6:39 minutter