Åbent i dag kl. 10-20
Foto: NASA JPL-Caltech ASU

Asparges på Mars

Dato
30.08.2022
Tid
19:00 - 20:30
Pris
210kr.

Asparges på Mars

Rundetaarn markerer Videnskabsår22 med tre uger i rummets tegn, hvor kosmos, lyd og lys fylder tårnets Bibliotekssal. Videnskabsfestivalen RUM byder først på en opdagelsesrejse til planeten Mars og siden indtages rummet af kunstværket Contra. Gennem en række talks, udstilling og musik udforskes rummet mellem kunst og videnskab.

I første del af RUM Videnskabsfestival får astrofysiker Tina Ibsen besøg af en række gæster til talks, hvor vi sammen kan blive klogere på vores kosmiske nabo; Mars.

Mars er dækket af et lag af brun/rødt støv, som har givet den tilnavnet ’den røde planet’. Støvet på Mars kan hvirvle op i atmosfære og skabe globale støvstorme som har været skyld i at robotten Opportunity måtte lade livet. Men hvad ved vi i dag om det røde støv? Og hvilke muligheder er der for at dyrke afgrøder i det, når mennesket en dag tager turen til Mars?

Denne aften vil astrofysiker Tina Ibsen, der netop har udgivet bogen Mars – myter, magi og missioner kigge nærmere på de små støvkorn sammen med Mars-forsker Morten Bo Madsen fra Københavns Universitet, der i mere end 25 år har arbejdet med det røde støv. Efter samtalen vil der blive serveret mad lavet på nogle af de ingredienser som med lidt god vilje kan dyrkes på Mars, samt et glas vin.

Programmet:

19.00-20.00: Samtale mellem Tina Ibsen og Morten Bo Madsen

20.00-20.30: Der serveres vin og Mars-snack inspireret af de muligheder vi vil have for at dyrke mad på Mars.

Læs mere om RUM Videnskabsfestival

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.