Åbent i dag kl. 10–20.

Forlænget: Sværm

Dato
04.01.2021
-
28.02.2021
Tid
10:00 - 18:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Forlænget: Sværm

Baskets4life udstiller til efteråret i Bibliotekssalen i Rundetaarn. Udstillingen “Sværm” tager afsæt i gruppens fascination af naturmaterialer, formgivning og flet.

>>>>>>>
Den 29. januar kl. 15 er det muligt at “møde” udstillerne live fra Rundetaarn, når vi livestreamer fra facebook. Kunstnerne Eva Seidenfaden og Marie Skinbjerg viser rundt og vil svare på spørgsmål fra onlinetilskuere. Følg med på facebook: https://www.facebook.com/Rundetaarn
<<<<<<<

Video: Rundetaarn

Baskets4life er en gruppe på ni professionelle kurvemagere og kunstnere, som har eksisteret siden 2006. Gennem årene har gruppens samarbejde udviklet sig til dybe venskaber og forståelse for forskellighed. De fælles værker og udstillinger er båret af, hvad man med et moderne ord kunne kalde sværmintelligens.

”Myrer og bier har som individuelle insekter en beskeden intelligens, men samlet optræder de med en forbløffende intelligens, som vi mennesker måske kan lære af. Insekterne har ingen ledere og er ikke underkastet nogen form for central styring, men samlet optræder de med en forbløffende intelligens”

(Uddrag fra Ole Hartling ”Sværmintelligensens mysterier”, Kristeligt Dagblad, august 2005)

En sværm virker styret, men er ustyrlig. Den ser meget organiseret ud, men den er ikke nem at dirigere. Baskets4life forbinder nerven og energien i en sværm med deres måde at arbejde på. De spredes og samles for endelig at mødes og forene de mange elementer i et fælles udtryk: udstillingen. Baskets4life er forbundet med naturmaterialer, hvilket klart afspejles i værkerne. Gruppen har en meget eksperimenterende og nysgerrig tilgang til materialer og teknikker.

“Sværm” omsætter begrebet sværmintelligens til en arbejdsproces uden et formelt hierarki eller central styring blandt udøverne. Hver kunstner har skabt utallige små elementer til et fælles værk, bestående af skaller, hvor grundsubstansen er abaca (bananfibre) tilsat alle mulige frø, stilke og farver. Resultatet er blevet en kæmpe sværm af skønhed.

Sværmen flankeres af de enkelte medlemmers individuelle arbejder, der afspejler gruppens forskelligartede tilgange til flet.

Baskets4life består af: Annette Balle, Anne Folehave, Anne Mette Hjørnholm, Anne Honoré, Ane Lyngsgaard, Marianne Mortensen, Eva Seidenfaden, Marie Skinbjerg og Dorte Tilma.

Mød dem til Tower Talk mandag den 5. oktober kl. 17 og til workshop den 22. nov. eller den 29. nov. 11-15. Læs mere her.

Udstillingen er støttet af: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Læs pressemeddelelsen og se også Baskets4life.dk

Tag på et online besøg i udstillingen “Sværm” :

Video: Rundetaarn
Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer