Åbent i dag kl. 10-20

Cello med sjæl

Dato
01.05.2022
Tid
20:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
100 kr.

Cello med sjæl

Rudersdal Kammersolister med musikere fra fire forskellige lande tager udgangspunkt i romantisk kammermusik, når ensemblet hylder sin ældste mand.

Til sin forårskoncert i Rundetaarn har Rudersdal Kammersolister sammensat et program, der hylder ensemblets cellist og ældstemand, John Ehde, i anledning af hans 60-års fødselsdag.

John Ehde har spillet i Wiener Filharmonikerne, været solocellist i Helsingborg Symfoniorkester, undervist på flere konservatorier i Skandinavien og optrådt som både solist, dirigent og kammermusiker.

Hyldest til Per Nørgård

Til koncerten i Rundetaarns Bibliotekssal kan man blandt andet opleve Yngve Skölds romantiske strygetrio ”Albumblad” sammen med Antonín Dvoráks 1. klaverkvartet, der ifølge ensemblet selv præsenterer nogle af de smukkeste og mest iørefaldende melodier, som den klassiske musik kan byde på.

Koncerten fortsætter med den navnkundige cellist Asger Lund Christiansens variationer over et tema af Carl Maria von Weber. John Ehde er uddannet hos Christiansen og sender hermed en hilsen til sin gamle lærermester.

John Ehde har gjort en stor indsats for samtidsmusikken, og koncerten byder derfor også på en hyldest til en anden rund fødselar, den 90-årige Per Nørgård, med solosonaten ”What is the Word”, inden den afsluttes med temperament og energi i Borodins berømte ”Polovetserdanse”.

Program

Yngve Sköld: Albumblad for strygetrio

Antonín Dvorák: Klaverkvartet nr. 1

Per Nørgård: Solosonate nr. 3, ”What is the Word”

Carl Maria von Weber/Asger Lund Christiansen: Introduktion og Tema med variationer

Aleksandr Borodin: Polovetserdanse

Koncerten er arrangeret af Musikforum

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.