Åbent i dag kl. 10-20
Pressebillede: Christoph & Sebastian Mügge

Lost Library Legends

Dato
22.06.2024
-
11.08.2024
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkl. i alm. entré

Lost Library Legends

I Rundetaarns historiske Bibliotekssal, hvor bøger og hylder forlængst er forsvundet, forsøger du at samle stumperne af en glemt arv. Træd ind i et bibliotek af excentriske samlinger, skrald og skatte, der sammenvæver fortid, nutid og forskruede fortællinger, der strækker sig over århundreder.

Hvad efterlader vi os reelt, når vi tager herfra? Hvad gemmes, hvad glemmes og hvilke brudstykker lever videre, når vi dør? Det spørger den tyske kunsterduo Christoph og Sebastian Mügge om i denne stedsspecifikke udstilling. “Lost Library Legends” folder sig ud i Bibliotekssalen, der var hjemsted for Københavns Universitets bogsamling i 200 år. Udstillingen undersøger hvordan arven fra vores levede liv akkumuleres som en samling af skatte, skrald, ligegyldigheder, hemmeligheder, minder og muligvis misvisende informationer.

Arv, affald og alternative virkeligheder

Den stedsspecifikke installation inviterer publikum på en tidsrejse, hvor grænserne mellem fakta og fiktion sløres. Med lige dele lundefuld humor og dybsindighed reflekterer udstillingen over livet, døden, hvad der tillægges værdi på tværs af generationer og det tidløse spørgsmål om, hvad der lever videre, når vi selv dør – fra det dybt personlige eller pinlige over det hellige til det tilsyneladende trivielle.

Massive samlinger af hverdagsobjekter som indkøbslister, konservesdåser, toiletpapir og cigaretpakker iscenesættes side om side med tegninger, digitale prints og udlånte eller donerede genstande.

I udstillingen rusker Mügge-brødrene også op i Rundetaarns historie og persongalleri, når de iscenesætter historiske effekter fra Rundetaarns samling i installationer, der præsenterer forvrængede fortidsminder, humoristiske anekdoter og vildledende visioner af ikoniske figurer som Christian IV og Tycho Brahe.

I mødet med udstillingen inviteres publikum til at reflektere over deres eget eftermæle, og de efterladtes udfordringer ved at skulle navigere i et skatkammer af rod og rigdomme, når de skal samle stumperne fra et levet liv.

Om kunstnerne

Brødrene Christoph og Sebastian Mügge er begge uddannede kunstnere. De er født i Tyskland, men bor nu i Sverige. Som kunstnerduo skaber de stedsspecifikke projekter i den helt store skala baseret på en kombination af fundne materialer og deres egne stilarter i mange forskellige teknikker og medier.

Deres udstillinger udforsker alternativ virkelighed og grænselandet mellem sandhed og fiktion, når de på humoristisk vis tager livtag med temaer som vores fysiske og digitale efterladenskaber, hvordan konflikter påvirker vores hverdag eller hvordan historiefortælling og faktuelle sandheder kan forvrænges.

Doner en genstand til udstillingen

I forbindelse med udstillingen og inspireret af trends som “Death Cleaning”, hvor man nedskalerer mængden af ejendele med tanke på sit eftermæle og sine efterladte, opfordrer kunstnerne lokale københavnere til at bidrage til udstillingen ved at skille sig af med deres mindre og overflødige genstande. De donerede genstande vil kunne blive en del af Mügge-brødrenes tankevækkende, eklektiske  kunstinstallation i Rundetaarn.

Sådan donerer du til udstillingen

  • Hver indleveret genstand må måle max 50x50cm og veje højst 20kg.
  • Genstande, der indleveres eller sendes, skal forsynes med fornavn, alder, bydel og en kort beskrivelse af genstanden på hhv. dansk og engelsk.
  • Rundetaarn modtager genstande doneret til udstillingen i perioden 4. april – 3. juni.
  • Indlevering af genstande direkte til Rundetaarn kan ske på tirsdage, onsdage og torsdage i åbningstiden kl. 10-20.

Mindre genstande kan også sendes for egen regning til:

Att: Amalie Chili Jensen

RUNDETAARN
Købmagergade 52 A
1150 København K

Kuverten mærkes: “Rundetaarn udstilling sommer”.

Bemærk:
Rundetaarn og kunstnerne forbeholder sig retten til at kuratere og evt. takke nej til indleveret materiale.
Indleverede genstande afleveres ikke retur igen og er ikke automatisk garanteret plads i udstillingen.

Tidligere udstillinger

Udstillingen “Tony Aristotle’s Tavern of Wisdom and Wit” hos Space52, Athen.
“BTHVNs Messie Service – Ode an die Grantigkeit” hos Kunstverein Baden, Baden.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.