Åbent i dag kl. 10-20

En kongelig fødselsdagsfejring

Dato
13.04.2024
Tid
13:00 - 16:00
Sted
Rundetaarn
Pris
Inkl. i entré – rundvisningerne koster dog 40 kr.

En kongelig fødselsdagsfejring

I anledning af Christian IV’s fødselsdag inviterer Rundetaarn til en festlig dag for børn og deres voksne, hvor der er rig mulighed for at lære kongen bedre at kende og træde i hans fodspor. Og hvem ved – måske møder I også Christian IV selv og hans hofdamer?

Det var Christian IV, der byggede Rundetaarn, og det var ikke det eneste, han gjorde. Faktisk forsynede han København og resten af Danmark med bygningsværker, der er så sjove, skøre og sære, at man stadig taler om dem. Christian IV blev født den 12. april 1577, og i anledning af hans fødselsdag inviterer Rundetaarn til et spændende arrangement for børn dagen efter. I dagens anledning har vi inviteret fødselaren selv, der ledsaget af sine to hofdamer vil besigtige sit gamle tårn. Kongen og hans følge kan opleves i hele Rundetaarn fra kl. 13-16.

Måske får I et glimt af kongen, når han går tur i sit runde tårn?

Familierundvisninger: Kongen og hans tårn

Dagen byder også på to rundvisninger i børnehøjde, hvor du kan høre meget mere om Christian IV og hans runde tårn. For hvem var han egentlig, Christian IV, der blev konge som kun 11-årig? Hvad var det for en tid, han levede i? Og hvorfor byggede han Rundetaarn?

Der er rundvisninger på omkring en halv times varighed kl. 14 og kl. 15. Uanset om du er barn eller voksen, koster en billet til rundvisningerne 40 kroner, der også inkluderer entré til Rundetaarn. Der er mulighed for at købe billetter på forhånd til rundvisningerne, der har et begrænset antal pladser.

Familierundvisning kl. 14 – Køb billet her.
Mødested: Ved porten til Rundetaarn.

Familierundvisning kl. 15 – Køb billet her.
Mødested: Ved porten til Rundetaarn.

Kreativt værksted: Byg som kongen

Du kan også prøve at gøre den byggeglade konge kunsten efter ved at lave fantasifulde tårne i det kreative drop-in værksted ”Byg som kongen”. Rundetaarn stiller alle materialer til rådighed i værkstedet, der er åbent mellem kl. 13 og kl. 16 for alle byggeglade gæster, der har betalt entré.

Christian IV’s fødselsdagsfejring i Rundetaarn er en del af arrangementsrækken “Den Historiske Time” – et nyt format, der dykker ned i det gamle tårns historie gennem alt fra rundvisninger og foredrag til fællessang.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.