Åbent i dag kl. 10-20

Finissage for udstillingen ”Kassandras søstre”

Dato
16.06.2022
Tid
17:00 - 20:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
alm. entré

Finissage for udstillingen ”Kassandras søstre”

Repræsentation og fællesskab – finissage for udstillingen ”Kassandras søstre” – en del af Art Week.

”Kassandras søstre” er både navnet på et fællesskab af kvindelige kunstnere og på den udstilling, de har skabt til Rundetaarns Bibliotekssal. På udstillingens sidste dag er det tid til at gøre status over kvinders repræsentation i kunst- og kulturbranchen, og hvad det betyder for den enkelte kunstner at slutte sig sammen i fællesskaber.

Der vil være både debat og musik, når finissagen belyser og diskuterer, hvilke udfordringer man møder som kvindelig kunstner, og hvorfor der stadig er brug for en ændring i branchen. Debatten er ikke ny, men stadig nødvendig, når vi skal forstå, hvorfor kulturen er så svær at ændre. I den forbindelse kan det være frugtbart at organisere sig i et fællesskab. Men hvorfor egentlig – og hvilke udfordringer er der i forhold til vores forestillinger om den individuelle kunstner?

Debatten præsenterer personlige erfaringer fra forskellige kreative brancher og sætter samtidig repræsentationen og kunstnerfællesskaberne i et historisk perspektiv.

Program:

Kl. 17.00 Dørene åbner og udstillingen kan ses

kl. 17.30 DEBAT om kvinders repræsentation i kunst- og kulturbranchen, og hvad det betyder for den enkelte kunstner at slutte sig sammen i fællesskabet med kunstner og kurator Henriette Hellstern, kunstner og kurator Anna Walther, musiker Josephine Philip og musiker Hannah Schneider

Debatten modereres af skuespiller og politisk aktivist Amelia Høy

kl. 19.00 PERFORMANCE “THE WHEEL” – et værk af Philip | Schneider

The Wheel er et korværk for 8 kvindestemmer. Philip | Schneiders omdrejningspunkt i The Wheel er interessen for fællesskabet. Her præsenterer otte kvindelige sangere i fællesskab på tværs af alder og stemmekarakter os for kollektivets potentiale. Præcision, koncentration og kollaboration er afgørende for samstemmigheden og for værkets karakter.
Sangerne positionerer sig i en cirkel og tager ordet. Med ordene Me, You, Us messer sangerne, hvad der med det blotte øre kan lyde som et gådefuldt lydtæppe. Efterfølgende fremføres en række nye enkeltstående ord, som former en bevægelse rundt i cirklen. Ordene Trust, A Look, Relation, Money, Courage, Justice, Hope og Love spinner gradvis med mere fart og intensitet. Hjulet synes pludselige at accelerere over sin egen kapacitet og giver anledning til at tænke over, hvad det egentlig er, der bryder vores fællesskaber.
Men Philip | Schneider appellerer ikke desto mindre til at finde tillid. De inviterer os til at blive en del af fællesskabet ved at række ud blandt publikum og ind i vores intimsfære, når alle får mulighed for at tage del i ’hjulet’.

Josephine Philip og Hannah Schneider er begge kendt fra populærmusikkens verden, hvor de har succesfulde karrierer både som solister og i bands som Darkness Falls og AyOwA. I 2018 fandt de to sangere, sangskrivere og komponister sammen i duoen Philip | Schneider, som skaber stemningsfulde performative musikværker. Ved at arbejde med stemme, krop, gestik, og recitation appellerer de til opmærksom tilstedeværelse, når de subtile detaljer skal opleves. Flere sangere bliver ofte inviteret med i deres performances, hvor dynamikken mellem stemmerne, de kropslige koordinationer og klangens bevægelse rundt mellem sangerne skaber helt særegne sangperformances.

Philip I Schneider
Henriette Hellstern
Anna Walther
Amelia Høy

ART WEEK CPH

Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen

PHILIP | SCHNEIDER

HENRIETTE HELLSTERN

ANNA WALTHER

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.