Åbent i dag kl. 10-20

Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen

Dato
30.04.2022
-
15.06.2022
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen

Kommende kunstudstilling i foråret 2022 i Bibliotekssalen med 14 kunstnere med maleriet som foretrukne udtryk.

Med de energier, der eksisterer omkring dét, at være kvindelig kunstner i en tid og et miljø præget af beretninger om kvinders vilkår, vil 14 kunstner søstre nyfortolke Kassandra, den trojanske prinsesses skæbne, ud fra hver deres personlige og professionelle erfaringer med sandheder og konsekvenser, tvivl, magt. Kassandra blev tildelt profetiens gave af Apollon i forsøget på at vinde hendes kærlighed, men da hun ikke gengældte Apollons følelser, kastede han i stedet en forbandelse over hende, nu troede ingen længere på hende, selvom hendes forudsigelser var sande.

Alle kunstnerne har tilknytning til den danske kunstscene og har uddannelser fra forskellige internationale kunstakademier og har maleriet som foretrukne udtryksmiddel, men har ikke før arbejdet sammen i netop denne konstellation. De 14 udstillende kunstnere er: Kinga Bartis, Agnete Bertram, Ditte Marie Frost, Emily Gernild, Henriette Hellstern, Emilie Iman, Mie Olise Kjærgaard, Tanja Nis-Hansen, Marie Rud Rosenzweig, Bolatta Silis-Høegh, Ida Sønder Thorhauge, Anne Torpe, Helene Vestergaard og Anna Walther.

Med denne diverse gruppe flettet sammen, er en grobund for innovation og nuancer i billedsproget og på kunstscenen generelt, skabt. En slags vidensdeling bank med ønsket om at oplyse, ændre og skabe, ligesom Christian den IVs Rundetaarn er bygget ud fra samme håb for fremtiden.

Henriette Hellstern – kurator, initiativtager, billedkunstner
Anna Walther – kurator, initiativtager, billedkunstner
Helle Moalem – initiativtager, rådgiver
Natalia Gutman – formidler

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer