Åbent i dag kl. 10-20

Himstregimser og dippedutter

Dato
27.01.2024
-
03.03.2024
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkl. i entré til Rundetaarn

Himstregimser og dippedutter

Hvad er en dippedut? Og hvad bruger man en himstregims til? Udforsk en fantasifuld familieudstilling i Bibliotekssalen, hvor et lilla landskab med sanselige, interaktive dippedutter og himstregimser inviterer til udklædning, bevægelse og hulelege for børn.

En mystisk, lilla verden er vokset frem i Bibliotekssalen. Med lilla græs, stribede sten og bløde træstammer. Herinde bor der nogen underlige himstregimser, som ingen helt ved hvad er.

”Himstregimser og dippedutter” er en humoristisk, legende og farverig udstilling skabt af kunstneren Lærke Bang Barfod. Her inviteres børn og deres voksne ind i en abstrakt verden af former, farver, teksturer og lyde, hvor I må røre, mærke og prøve værkerne.

Kunstneren er inspireret af børns verden og evner til at digte, lege og finde på. Gennem sanselige aktiviteter og fantasifuld iscenesættelse, inviterer hun børn og voksne til at opleve og undersøge værkerne i udstillingen med både krop og fantasi.

Så tag de voksne i hånden, udforsk det lilla landskab sammen og find på jeres helt egne historier om de himstregimser og dippedutter, der bor her, og hvad de egentlig kan bruges til. 

Oplev udstillingen sammen med dit barn. Rundetaarn har stillet blå futter til rådighed – tag dem på inden I begiver jer på opdagelse.

Bemærk, at udstillingen i kortere perioder kan være lukket i forbindelse med særarrangementer og koncerter i Bibliotekssalen. Hold øje med hjemmesiden inden jeres besøg.

Der kan være ventetid til udstillingen på dage med mange gæster.

Om kunstneren

Lærke Bang Barfod arbejder i krydsfeltet mellem kostumer, accessories, scenografi og installationskunst. Hun finder særligt sin inspiration i børns verden, egne barndomsminder og naturen, der er en uudtømmelig inspirationskilde til farver, former, teksturer og kompositioner. 

Kunstneren skaber multisensoriske værker i primært stof, garn, skum og metal, og har en baggrund som beklædningshåndværker, accessory- og kostumedesigner. Dette kommer også til udtryk i udstillingen, hvor man vil kunne opleve mange forskellige fantasifulde accessories, såsom handsker, perlekæder og strømper, der inviterer til udklædnings- og rollelege.

Øvrige medvirkende

Komponist af lyde og musik i udstillingen: William Kjeldsberg
Danser Fie Dam Mygind
Danser Marlene Bonnesen
Koreograf Ida Cathrin Utvik
Produktionsassistent: Alberte Hummelshøj Andersen 
Kostumeproduktionsassistent Frida Bang Barfod

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-fonden, Statens Værksteder for Kunst og Den Ingwersenske Fond.

Hent pressemateriale her.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.