Åbent i dag kl. 10-20

Jazzhus Montmartre præsenterer: Rosàlia de Souza Quarteto 55º i Rundetaarns Bibliotekssal (UDSOLGT)

Dato
05.11.2023
Tid
20:00 - 22:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn
Pris
295 kr. + gebyr (studerende: halv pris i døren)

Jazzhus Montmartre præsenterer: Rosàlia de Souza Quarteto 55º i Rundetaarns Bibliotekssal (UDSOLGT)

Træd ind i Rundetaarns Bibliotekssal og lad dig fortrylle af den brasilianske sanger Rosàlia de Souza. Hun tager dig med på en musikalsk rejse med den dynamiske danske trio Jonas Johansen, Peter Rosendal og Graig Earle. De får selskab af den strålende saxofonist, Hans Ulrik. Sammen fylder de den historiske sal med tropiske rytmer og melodier, du sent vil glemme.

Rosalia blev introduceret til Jonas Johansen i 2017 under en uges koncerter på Jazzhus Montmartre, og de to opdagede straks, at de var et stærkt musikalsk match. Siden det har bandet spillet flere succesrige turnéer med enormt positive reaktioner på festivaler og spillesteder rundt i Danmark og Sverige.

Rosàlia de Souza er en af nutidens mest spændende og engagerende fortolkere af Samba, Bossa Nova og den bredere brasilianske musiktradition. I hendes stemme og optræden føler man essensen og raffinementet af Rio de Janeiro (hendes fødeby) i 60’erne, mens hendes individualitet lyser igennem med en moderne sensibilitet og energi. Hun har arbejdet med nogle af de største navne i Brasilianske musik (Marcos Valle, Toco, Roberto Menescal) samtidig med at hun har udviklet tæt samarbejde med nogle af europas bedste musikere og har 13 udgivelser i eget navn. Rosalia rejser over hele verden, og de 55 º er Københavns breddegrad, hvor denne gruppe har sit udspring.

I Danmark kan man ikke forestille sig en mere passende trio til et samarbejde med Rosalia. Mester trommeslageren Jonas Johansen er, udover at være kendt gennem årtier på toppen af den danske jazzscene, også ekspert i den brasilianske musiktradition (Eliane Elias m.fl.) Peter Rosendal kombinerer folke- verdens- og jazzmusik på en helt unik måde, og har både indspillet og boet i Brasilien i længere perioder. Graig Earle er kendt for sit solide virtuost understøttende basspil med varm lyd og rytmisk overskud. Sammen har de 3 danskboende musikere spillet hundredvis koncerter sammen på tværs af en bred vifte grupper, fra Chris Minh Doky Trio over Nancy Harms Kvartet, Rosendal.Earle.Templeton, Magnus Thuelund Trio og til Line Kruses Grupper.

Hans Ulrik (saxofon). Hans Ulrik er ”special guest” ved denne specielle koncert. Han har spillet med grupper med gruppen før i en tidligere konstellation, og passer perfekt til både ensemble og stil. Han er er af de helt store, toneangivende saxofonister i Skandinavien og Jonas Johansen og ham har arbejdet sammen siden den spæde start af begges karrierer.

Dørene åbner kl. 19.00

Koncerten begynder kl. 20.00

Medvirkende

Rosàlia De Souza – Vokal

Peter Rosendal – Klaver

Graig Earle – Kontrabas

Jonas Johansen – Trommer

Special Guest: Hans Ulrik (Saxofoner)

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.