Åbent i dag kl. 10-20

Kulturnatten 2019

Dato
11.10.2019
Tid
18:00 - 00:00
Sted
Hele Rundetaarn og Trinitatis Kirke
Porten til Rundetaarn lukker kl. 23.30 af hensyn til afvikling af kø inden lukketid.

Kulturnatten 2019

I over 26 år har Kulturnatten været en af Københavns mest velbesøgte kulturbegivenheder. Når skolerne går på efterårsferie, skaber foreningen Kulturnatten en festlig aften, hvor hele byens kulturliv smelter sammen og åbner sig til glæde og inspiration for os alle.

I Rundetaarn vil denne aften byde på et særligt program, som i anledning af 50-året for månelandingen står i Månens tegn.

Tag på rumrejse fra Rundetaarn

I 50-året for månelandingen står Kulturnatten i Rundetaarn i Månens tegn. Udstillingen ”Rundt om Månen” ledsages af rumhits på flygel, og aftenens store børneaktivitet er en astronautprøve i samarbejde med Dansk Selskab for Rumfartsforskning. Europas ældste fungerende observatorium på toppen holder særåbent og er bemandet af Rundetaarns astronomer, der hjælper med at kaste et blik ud i verdensrummet. 

Late night koncert med Sofie Birch

På kulturnatten glæder vi os til at præsentere en sen koncert, med den danske elektroniske komponist og lydkunstner Sofie Birch. Helt i tråd med Kulturnattens rumtema skaber Sofie Birch lydbilleder og organiske symfonier med blød vokal, fuglelyde og en dvælende synthlyd.  Hendes musik er sammensatte collager skabt af udefrakommende inspiration, der bliver til drømmende, men dog sammenhængende kompositioner. Koncerten starter kl. 23 så kom tidligt for at få en plads.
Vi glæder os til at byde hende velkommen!

Lysrejse ud i rummet

I 2019 er det 50 år siden, at mennesket for første gang betrådte et andet himmellegeme end Jorden. I den anledning kan du bevæge dig videre ud i rummet på Trinitatis Kirkeplads lige ved siden af Rundetaarn. I en 12 meter lang lysinstallation lavet af Vertigo kan du få unikke visuelle oplevelser alt efter dine bevægelser. Installationen er bygget op af LED-stænger, der kan lyse 360 grader rundt, og suppleres af lyd fra 24 højtalere, der ligesom lyset kan bevæge sig dynamisk.

Program i Trinitatis Kirke
På Kulturnatten er der adgang til Trinitatis Kirke gennem Rundetaarn, og her kan børn gå på opdagelse i kirken og løse sjove opgaver i et Måneløb kl. 18-20:00.
Kirken afholder desuden 3 minikoncerter kl. 21.00, 21.30 og 22.30. Læs mere

Forvent kødannelse. Barnevogne har af sikkerhedsmæssige årsager ingen adgang i Rundetaarn denne aften (er der plads kan de, på eget ansvar, stilles udenfor tårnet, væk fra indgangen). Dørene lukker kl. 23:30.

Læs mere om Kulturnatten

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.