Åbent i dag kl. 10–20.

Meisen Kimono – kunst der klæder

Dato
17.06.2023
-
20.08.2023
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Meisen Kimono – kunst der klæder

Oplev en verden af farver og mønstre, når kunstner og tekstildesigner Henriette Friis udstiller sin store privatsamling af japanske meisen-silkekimonoer i Rundetaarn.

Hele verden går gennem Rundetaarn. Denne sommer kan vores gæster gå på opdagelse i et farverigt indspark fra Japan i Bibliotekssalen, når Henriette Friis præsenterer 96 korte og lange kimonoer fra sin egen samling.

De udvalgte kimonoer stammer fra Meisen kimonoens storhedstid mellem 1910 og 1955, hvor vestlig modernistisk kunst fik indflydelse på japanske kunstneres kimonodesigns. Udstillingen fortæller både historien om en samlers passion for design, kunst og håndværk – og om gensidig inspiration mellem Europa og Japan.

Gensidig inspiration

Det var inspirationen fra den europæiske kunsts modernisme, der i første del af det 20. århundrede fik japanske kunstnere til at skabe kimonoer i dristige store kompositioner og farver med både stilistiske blomster og nonfigurative abstraktioner. Disse blev i 1920’erne og 30’erne populære blandt middelklassens japanske kvinder, der udtrykte sig ved at klæde sig i de farvestrålende designs. I 1960’erne og 1970’erne gav disse kompositioner igen inspiration til skandinavisk tekstildesign, for eksempel hos finske Marimekko.

Udstillingen er kurateret af Henriette Friis og præsenteres i samarbejde med Rundetaarn.

Henriette Friis med et udvalg af sine kimonoer.


Henriette Friis har en baggrund som billedkunstner og tekstildesigner. I udstillingen “Meisen Kimono – kunst der klæder” præsenterer hun 96 meisen-kimonoer fra sin private samling.

Se mere på https://www.meisenkimonocollection.com/

Udstillingen er støttet af Toyota Fonden.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer