Åbent i dag kl. 10-20
Pressebillede for "Prøvedage". Digital collage: Filip Vest. Originalfotografi af Carl Lunds malersal: Nationalmuseets samling.

Prøvedage

Dato
21.11.2024
-
12.01.2025
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkl. i alm. entré

Prøvedage

Hvilke fortællinger har vi brug for i en verden, der brænder? Filip Vests “Prøvedage” er en udstilling om alternativ historiefortælling, aktivisme og eskapisme. Gennem en stedsspecifik installation, film og performance følger publikum tre praktikanter, der rydder op på et teaterlager efter en brand.

Mellem nedbrændte scenografier og rekvisitter forsøger de at digte videre på stykkerne og skabe nye billeder og fortællinger ud fra de forkullede rester. Samtidig navigerer de egne eksistentielle kriser, identiteter og verdens kritiske tilstand. 

“Prøvedage” henter inspiration fra perioden, hvor Bibliotekssalen mellem 1905 og 1927 fungerede som værksted for teatermaler Carl Lund. Udstillingen tager Lunds romantiske scenografier til genforhandling og prøver at bruge dem til at fortælle nye historier.

Om kunstneren

Filip Vest arbejder i krydsfeltet mellem billedkunst og scenekunst. Gennem performance, installation, film og tekst undersøger Vest queer kærlighed, historiefortælling og økonomi og de forskellige måder, vi performer identiteter, roller og relationer på.

Udstillingen er støttet af Ny Carlsberg Fondet.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.