Åbent i dag kl. 10-20

Rotunda

Dato
28.06.2019
-
18.08.2019
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Rotunda

Udstilling af den danske arkitekt og billedkunstner Jacob Sebastian Bang

Hundredvis af cirkulære gipsskulpturer med varierende diametre og profileringer indtager Bibliotekssalen, når den danske arkitekt og billedkunstner Jacob Sebastian Bang sommeren over udstiller soloværket “Rotunda” i Rundetaarn.

Værket “Rotunda” kan læses som et skulpturelt arkitektonisk værk i sin egen ret: som en enorm arkitekturmodel af et monumentalt utopisk land art-projekt, hvor Bibliotekssalen er landskabet.

Jacob Sebastian Bang er inspireret af store cirkulære anlæg: overbevoksede ringborge fra vikingetiden, cirkulære begravelsesanlæg i Indien, siloer, Pantheon, runde Tulou-bygninger fra Fujian i Kina, Palladios Villa Rotunda, som er ikonisk for de fleste arkitekter, tekniske anlæg – og sidst, men ikke mindst Rundetaarn!

Flere af de nævnte bygninger har en cirkulær plan – på latin “rotundus” – som har givet navn til udstillingens værk. Men værket afspejler også arbejdet med de forskellige cirklers profiler – deres dybder, bløde rundinger og skarpe kanters leg med lys og skygge.

Ved en Tower Talk den 7. august kl. 17 møder vi Jacob Sebastian Bang til en talk om udstillingens tilblivelse og særlige univers.

Jacob Sebastian Bang udtaler: “Værket “Rotunda” er et eksempel på en eksperimenterende praksis – såkaldt kunstnerisk udviklingsarbejde. Ud over det er jeg simpelthen optaget af at skabe store serier af modeller, der afspejler min glæde ved formgivning. Noget andet er at præsentere arbejdet for offentligheden et så ikonisk sted som i Rundetaarns smukke udstillingssal, hvor dagslyset er helt fantastisk, og hvor modellerne virkelig kommer til deres ret”

Jacob Sebastian Bang (født 1965), der bor i Hellerup, er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole (nu KADK) i 1995 og til daglig lektor og programleder ved Institut for Bygningskunst (IBD) ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK). Han arbejder og forsker inden for begrebet Kunstnerisk udviklings virksomhed (KUV) med særlig fokus på arkitektonisk repræsentation i tegning, maleri og model – og – med fokus på udstillingen som proces, værk og dokumentation.

Jacob Sebastian Bangs kunstneriske praksis har resulteret i en lang række udstillinger, både soloudstillinger som ”1001 Model” (2012), ”In the Memory of Space” (2013) og ”Elements” (2014) og ikke mindst som udstiller på talrige forårsudstillinger på Charlottenborg gennem tiden. Han har gennem årene modtaget adskillige legater fra blandt andet Dreyers Fond, Nationalbankens Jubilæumsfond og Statens Kunstfond. Jacob Sebastian Bang er medlem af Kunstnersamfundet.

Udstillingen “Rotunda” er støttet af KADK, Dreyers Fond og Nationalbankens Jubilæumsfond.