Åbent i dag 10-20.

Rundetaarn i børnehøjde

Dato
01.02.2020
-
23.02.2020
Tid
10:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Rundetaarn i børnehøjde

I februar kan børn og voksne opleve Rundetaarn fortalt gennem de dyr, der knytter sig til tårnets historie.

De fleste danskere over en vis alder kender den godt – historien om, at Peter den Store red til tops på sin hest i Rundetaarn. Men børnene skal også have lov til at stifte bekendtskab med historien om zaren til hest, og alle de andre gode historier, som tårnet er fuldt af.

Derfor gør Rundetaarn noget ekstra ud af aktiviteter og formidling for børn de første tre uger af februar, inklusive skolernes vinterferie i uge 7. Og det bliver netop gennem Rundetaarns dyr, at historien skal fortælles. Historien går nemlig gennem Rundetaarn – og dyrene går gennem historierne.

Mød blandt andet hunden med øjne så store som Rundetaarn, der vogter en skat af guldmønter. Hør om alle de fjer, som militærpersoner og fine damer kunne købe i Rundetaarn, når de skulle pynte sig. Og få historien om de små trebenede yggenykker, der savede Rundetaarn over og bortførte det, men heldigvis satte det på plads igen.

Koncerter for børn, teater og workshops
Fra lørdag den 1. februar til søndag den 23. februar kan børnene og deres voksne opleve en mangfoldighed af historier, når Rundetaarn åbner porten for skattejagt, teater, koncerter, workshops og meget mere.

Gå på opdagelse i Sneglegangen, oplev H.C. Andersens berømte eventyr ”Fyrtøjet” i Bibliotekssalen i en helt ny dukketeaterversion af Den Blå Heks alias Janne Kjærsgaard fra Heksen Børne- og Dukketeater, og prøv selv kræfter med kæpheste og fjer, når Rundetaarn i uge 7 inviterer til workshops med vægt på fantasien og historien. Her kan børnene også selv spille dukketeater og skabe figurer til teateret i værkstedet ud af varierende materialer.

Program

I hele perioden 1.-23. februar er der skattejagt i Sneglegangen, miniudstilling om dyrene, som knytter sig til tårnets historie, samt åbne tegneborde med varierende materialer. I programmet herunder ses de særlige aktiviteter, som foregår på udvalgte datoer og i vinterferien. Alt er inkluderet i almindelig entré.

Åbningsfest for hele familien:
1. februar kl. 13.00: “Rundetaarn i børnehøjde” åbner for alle med kanelsnegle, ballondyr og ansigtsmaling i Bibliotekssalen

1. februar kl. 15.00: Kaya Brüel og Ole Kibsgaard spiller koncert for hele familien med sange om dyr i Bibliotekssalen

Vinterferie med teater og workshops:
8.-11. februar og 13.-16. februar:
Kl. 10.30-11.00: Den Blå Heks spiller ”Fyrtøjet” i Bibliotekssalen
Kl. 11.00-13.00: Workshop for børn i Bibliotekssalen
Kl. 14.00-16.00: Workshop for børn i Bibliotekssalen

12. februar kl. 15.00: Vinterferiekoncert for børn med Trio Satie og Ina-Miriam Rosenbaum med musik af den franske komponist Isabelle Aboulker i Bibliotekssalen

Afslutning af “Rundetaarn i børnehøjde”:
22. februar kl. 10.30: Karen Marie Bille (Spillebillen) spiller babykoncert med dyresange i Bibliotekssalen

22. februar kl. 13-16: Lav din egen dyrefastelavnsmaske i Bibliotekssalen

Vidste du, at …
Fra toppen af Rundetaarn kan man kigge stjerner, men engang var en af tårnets astronomer så optaget af andre ting, at en edderkoppefamilie flyttede ind i hans kikkert. På grund af spindelvævet kunne kikkerten ikke bruges til at udforske himmelrummet, og astronomen fik ikke lov til at blive leder af Observatoriet.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer