Åbent i dag kl. 10-20
Pressebillede: JAC Studios. Originalfoto: Des Moines Register.

Fra forsker til folk

Dato
17.08.2024
-
20.10.2024
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkl. i alm. entré

Fra forsker til folk

Gennem 200 år har Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) dannet ramme om formidling af naturvidenskab og teknologi til brede kredse af den danske befolkning.

“Fra forsker til folk” markerer SNUs 200 års jubilæum og viser, hvordan videnskabelig forskning har affødt konkrete ændringer i vores hverdag – fra H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, der gav os elektricitet overalt i samfundet og i dag muliggør effektive vindmøller og elbiler, til Niels Bohrs atommodel, der har ført til nye diagnosemetoder i lægeverdenen, atomkraft og den moderne elektronik, vi omgiver os med.

Selskabet for Naturlærens Udbredelse blev stiftet af H.C. Ørsted i 1824 med ambitionen om at give alle mulighed for at høre om de nyeste landvindinger inden for fysik og kemi. Flere store forskere og formidlere har stået i spidsen for SNU gennem tiden, heriblandt H.C. Ørsted selv, havforskeren Martin Knudsen, fysikeren Niels Bohr og astrofysikeren Anja C. Andersen, der i dag er selskabets præsident.

Udstillingen er støttet af
Novo Nordisk Fonden, Otto Mønsteds Fond, William Demant Fonden, Augustinus Fonden, Thomas B. Thriges Fond, Ellehammerfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Knud Højgaards Fond.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.