Åbent i dag kl. 10-20

Sommerferie i Rundetaarn

Dato
24.06.2022
-
21.08.2022
Sted
I Rundetaarn
Pris
Inkluderet i alm. entré

Sommerferie i Rundetaarn

Denne sommer bliver der rig mulighed for at udforske tårnets historie fra bund til top. Tag familien med på opdagelse af tårn og observatorium.

Gå på opdagelse i Rundetaarns særlige arkitektur, bevæg dig op ad sneglegangen og løs de syv eventyrlige prøver. Med et kort i hånden, er du godt klædt på til at finde de hemmelige steder, og svare på spørgsmål om det gamle tårn. Kortet finder du lige efter billetlugen og udleveres gratis.

Rundetaarn er lige så højt som 7 voksne giraffer ovenpå hinanden, så halvvejs oppe kan der være brug for en pause. Se fotoudstillingen i Bibliotekssalen, hvor Janne Klerks naturfotografier i stort format vises på udstillingen “Spejlinger ved himlens fod“. Bibliotekssalen huser også en café og shop.

Observatoriet på toppen af Rundetaarn

Hver søndag i skoleferien vil vores dygtige astronomer guide alle gæster på en tur ud i midten af vores solsystem. Hør om Solen, se nærmere på den gennem teleskopet ved hjælp af et særligt filter og studér solpletterne. Bemanding af Observatoriet sker kl. 13-16 og er åben for alle.

På platformen finder du, ud over Observatoriet og smuk udsigt til hele København, også den næsten hunderede år gamle Topkiosk. Kiosken er åbent kl. 10-17 de fleste dage, og sælger et stort udvalg af is, postkort, souvenirs og drikkevarer.

Den første biltur i Rundetaarn med dobbeltdøren i baggrunden 1902
Den første biltur i Rundetaarn med dobbeltdøren i baggrunden 1902.

Er du nysgerrig på historien, så har Rundetaarn på museumsapp’en USEEUM en række lydfortællinger, som kan lyttes både før og under besøget. Download gerne app’en på forhånd og se efter USEEUM logoet.

Rundetaarn ønsker alle en rigtig god sommer!