Åbent i dag 10-20.

OBS! Ændring i åbningstider og adgang 3. maj


Bemærk: Ændrede åbningstider i Bibliotekssalen

Den 3. maj er der ændrede åbningstider i Bibliotekssalen grundet et særarrangement. Den aktuelle udstilling “REGENSEN – studieliv gennem 400 år” vil derfor kunne opleves i tidsrummet kl. 10–19 den 3. maj. Resten af tårnet vil være åbent, og kan besøges i tidsrummet 10–20 som normalt. 

Rundetaarn er lukket den 26. januar

Rundetaarn er lukket den 26. januar 2022, da vi skal skifte vores kassesystem. Vi beklager ulejligheden og de gener, det måtte medføre. Til gengæld glæder vi os til at vise vores kunder bedre service og betjening på de nye systemer.

Vi glæder os til, at vi igen kan slå porten til Rundetaarn op. Indtil da kan du gå på opdagelse på vores hjemmeside og læse meget mere om det gamle tårn.

Information om genåbning i Rundetaarn

Rundetaarn genåbner søndag den 16. januar. I perioden med nedlukning er der malet og kalket, og Sneglegangens belægning får nye fuger mellem stenene. Arbejdet er endnu ikke færdiggjort, så besøgende kan opleve, at vi fortsat roder – det beklager vi. Bibliotekssalen er lukket for udstillingsskift frem til 5. februar.

I forbindelse med Corona-pandemien har vi også forberedt en række tiltag, der knytter sig til sikkerhed, forholdsregler og adfærd under besøget.

Ved betaling i billetlugen foretrækker vi betaling med kreditkort.

Mundbind er et krav for besøgende, såvel som Coronapas, og gælder for alle over 15 år.

Et coronapas er gyldigt med én af følgende:

  • Gennemført vaccinationsforløb
  • Påbegyndt vaccinationsforløb med mindst 14 og højest 42 dage efter første stik.
  • En negativ PCR test, der er højest 96 timer gammel.
  • En negativ kviktest, der er højest 72 timer gammel.
  • Immunitet – fra en positiv PCR-test, der er mindst 14 dage og højest 6 måneder gammel.

Vi følger de gældende retningslinjer og følgende tiltag vil opleves under et besøg i Rundetaarn, hvor vi vægter tryghed højt:

Rundetaarns ansatte er instrueret i at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer både for deres egen og for vores gæsters skyld. Vi forventer, at vores gæster også følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

De ansatte i billetlugen sidder bag en glasrude i billetsalget. Ansatte i Bibliotekssalens butik sidder bag en plexiglasrude. Alle publikumsområder rengøres så ofte som muligt.

For at hjælpe vores gæster med at holde passende afstand, har vi taget følgende forholdsregler:

Begrænset antal gæster
Vi holder tal på alle gæster, der kommer ind, og holder hele dagen øje med gæstetrykket. Rundetaarn vil derfor forbeholde sig retten til at lukke for adgangen til tårnet midlertidigt, hvis vi vurderer det nødvendigt.

Det er muligt at booke omvisninger for skolegrupper med unge under 21 år. Ønskes adgang i Observatoriet, er der krav til afstand, hvilket gruppens ansvarlige skal hjælpe med at overholde.

Foruden besøg i undervisningsøjemed, er alle gæster omfattet af det gældende forsamlingsloft, og vi opdaterer løbende vores retningslinjer i takt med eventuelle justeringer i myndighedernes anvisninger. Dette gælder også for kulturelle arrangementer og koncerter.

Observatoriet er ikke bemandet til stjernekig tirsdage og onsdage før tidligst til efteråret 2021. Kuppelbygningen er desuden lukket fra april til september grundet ombygninger.

Afstandssikring og retningslinjer
De områder i Rundetaarn, hvor der kan være risiko for, at gæsterne står for tæt, vil der være markeringer på jorden, der minder om, at vi skal holde afstand og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det gælder særligt omkring indgangen til billetsalget, adgang til platformen, foran toiletter samt i Bibliotekssalens butik og café. Der er etableret et særligt trafiksignal mellem Sneglegangen og platform, som skal sikre bedst mulig passage i den snævre stentrappe øverst i tårnet.

Øget rengøring og hygiejne
Der er indsat personale til hyppig rengøring af publikumsområdernes flader, toiletter og andre kontaktpunkter gennem hele dagen. De steder, det er muligt, har vi opsat håndsprit til gæsternes brug.

Til årskortholdere kan vi oplyse, at alle årskort købt i 2021 vil blive forlænget. Vi får et nyt kasseprogram den 26. januar – herefter kan alle årskortholdere frit få fornyet sit kort i det nye system, så vi giver en gratis forlængelse som tak for tålmodigheden med de mange nedlukninger.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer