Åbent i dag kl. 10–20.

Åbning af familieudstilling: “Rosenkanonen – kongens fortryllede have”

Dato
04.02.2023
Tid
10:00 - 14:00
Sted
Bibliotekssalen
Rundetaarn
Pris
Inkl. i entré

Åbning af familieudstilling: “Rosenkanonen – kongens fortryllede have”

Vær med når vi skyder den nye familieudstilling “Rosenkanonen” i gang! Rundetaarn inviterer til en lørdag fyldt med overraskelser for hele familien, hvor selveste Christian IV kigger forbi.

Vi har glædet os til at præsentere jer for “Rosenkanonen – kongens fortryllede have” – en sanseudstilling for børn, der har til formål at vække fantasien og tilbyde en poetisk, fortryllet version af de gængse fortællinger om Rundetaarns gamle bygherre, kong Christian IV. 

På åbningsdagen lørdag den 4. februar inviterer vi til en dag fyldt med overraskelser for hele familien. Rundetaarn serverer lidt søde snacks og forfriskninger til de første gæster, og herefter kan I gå på opdagelse i Signe Kejlbos fantasifulde, finurlige blomsterunivers til tonerne af stemningsfyldt renæssancemusik komponeret af Christian IV’s hofmusiker John Dowland.

Se de dansende blomstervæsener blive vækket til live, byg videre på Rosenkanonens blomstereksplosion og få et glimt af selveste Christian IV, når han vandrer omkring i sin smukke lysthave.

Om udstillingen

Christian IV var en konge, der kunne lide at se tingene gro – ikke mindst i Kongens København. Før han lod Rundetaarn vokse op af jorden midt i byen, skabte han med Kongens Have sin egen lysthave fuld af alskens blomster, og i haven lagde han sin yndigste rose: Rosenborg Slot.

Fra 4. februar til 16. april omdanner blomsterkunstner Signe Kejlbo Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave, hvor børn og voksne kan foretage deres egen lystvandring mellem fortryllende draperede havetelte. Her folder historier og blomster sig ud i fantasifulde formationer skabt af kunstneren med inspiration i blomstrende genstande fra Christian IV’s liv og Rosenborg Slot. Fra Rosenborg har specifikke genstande og interiør fra blandt andet Skatkammeret, Vinterstuen og slottets øvrige gemakker fundet nye, fantasifulde fortolkninger i Signe Kejlbos værker.

Udstillingen kan opleves mellem 4. februar og 16. april i Rundetaarn og ledsages af et eventprogram for hele familien.

Læs mere om udstillingen og tilhørende arrangementer her.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer