Åbent i dag kl. 10–20.

Rosenkanonen – kongens fortryllede have (OBS! Udstillingen lukker kl. 14:00 den 15. og 16. april)

Dato
04.02.2023
-
16.04.2023
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Rosenkanonen – kongens fortryllede have (OBS! Udstillingen lukker kl. 14:00 den 15. og 16. april)

Tag på eventyrlig lystvandring for hele familien, når blomsterkunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en smuk sansehave med inspiration fra blomstrende genstande, steder og elementer fra Christian IV’s liv og historie.

Christian IV var en konge, der kunne lide at se tingene gro – ikke mindst i Kongens København. Før han lod Rundetaarn vokse op af jorden midt i byen, skabte han med Kongens Have sin egen lysthave fuld af alskens blomster, og i haven lagde han sin yndigste rose: Rosenborg Slot.

Fra 4. februar til 16. april omdanner blomsterkunstner Signe Kejlbo Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave, hvor børn og voksne kan foretage deres egen lystvandring mellem fortryllende draperede havetelte. Her folder historier og blomster sig ud i fantasifulde formationer skabt af kunstneren med inspiration i blomstrende genstande fra Christian IV’s liv og Rosenborg Slot. Fra Rosenborg har specifikke genstande og interiør fra blandt andet Skatkammeret, Vinterstuen og slottets øvrige gemakker fundet nye, fantasifulde fortolkninger i Signe Kejlbos værker.

Hvad er en rosenkanon?

Udstillingen er opkaldt efter en kanon pyntet med roser, som Christian IV selv støbte i 1601. Kongen brugte rosenkanonen – den såkaldte ”rosenkartove” – til at skyde til måls med før den senere blev omstøbt og smeltet om. Fordi rosenkanonen ikke findes længere, er den i udstillingen fortolket som en fantasikanon, der skyder med blomster.

Byg videre på blomstereksplosionen

Ved udstillingens sidste telt vil I kunne bygge videre på Rosenkanonens blomstereksplosion og tilføje jeres egne papirkreationer, når Rundetaarn stiller sakse, silke- og crepepapir og ståltråd til rådighed ved små kreaborde. Bemærk, at der er begrænset plads ved bordene, når vi har mange gæster, så husk at give plads til hinanden.

Familieudstillingen “Rosenkanonen – kongens fortryllede have” kan opleves mellem 4. februar og 16. april i Rundetaarn og ledsages af et eventprogram for hele familien.

Eventprogram:

Om kunstneren

Kunstner og designer Signe Kejlbo arbejder med blomster og deres former og farver. I 2022 deltog hun i Rundetaarns udstilling ”Eventyrtårnet” med et tableau af papirblomster. Til årets udstilling lader hun sine blomsterværker indtage hele Bibliotekssalen og glæder sig til at skabe en særlig oplevelse, der kombinerer hendes fascination af naturen med Christian IV’s kreativitet og idérigdom – og vise børn, hvad man kan udrette med papir og fantasi.

Familieudstillingen ”Rosenkanonen – kongens fortryllede have” og tilhørende arrangementer kan opleves i Rundetaarn i perioden 4. februar til 16. april 2023. Udstillingen præsenteres i et samarbejde mellem kunstner Signe Kejlbo og Rundetaarn.

I forbindelse med udstillingen har Rosenborg Slot været behjælpelige med at give Rundetaarn adgang til udvalgte genstande, der har inspireret kunstneren, og bidraget med historiske oplysninger.

Hent pressefotos for udstillingen her.