Åbent i dag kl. 10-18

Rosenkanonen – kongens fortryllede have

Dato
04.02.2023
-
17.04.2023
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Rosenkanonen – kongens fortryllede have

Christian IV var en konge, der kunne lide at se tingene gro – ikke mindst i Kongens København. Før han lod Rundetaarn vokse op af jorden midt i byen, skabte han med Kongens Have sin egen lysthave fuld af alskens blomster, og i haven lagde han sin yndigste rose: Rosenborg Slot.

Blomsterkunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave, hvor børn og voksne kan foretage deres egen lystvandring mellem fortryllende draperede havetelte. Her folder blomsterne sig ud i fantasifulde formationer, der er skabt af kunstneren med inspiration i blomstrende genstande fra Christian IV’s Rosenborg.

Se, lyt og duft til blomsternes hemmelighedsfulde verden, når den fortryllede have genopstår i Rundetaarn i en hyldest til det spirende og det blomstrende, og vær selv med til at skabe din egen kæmpeblomst, der vokser i takt med familieudstillingen.

Udstillingen skabes af blomsterkunstner Signe Kejlbo i samarbejde med Rundetaarn.

Til udstillingen skabes et eventprogram for hele familien. Følg med her for opdateringer.

Om kunstneren
Kunstner og designer Signe Kejlbo har gennem de sidste 16 år udviklet og formet sin egen niche indenfor kunst og design. Signe arbejder med de skulpturelle former som blomsterne serverer, og undersøger og udfordrer materialet i kombinationer med sine færdigheder inden for maleri, tekstil teknikker og designmetoder. I forbindelse med vores tidligere udstilling “Eventyrtårnet” i Rundetaarn, skabte hun en kæmpe blomsterinstallation i papir til eventyret “Den Lille Idas blomster”. Hun afholdt desuden en række workshops for børn hvor de blev indført i hendes arbejde og håndværk og blandt andet selv fik lov at prøve at skabe store blomster.
Læs mere om Signe her.

Kunstner Signe Kejlbo i sit værksted. Foto: Johan May Nitschke / Rundetaarn.