Åbent i dag kl. 10-20

Et rigt program med skulpturen i centrum

Dato
08.05.2021
-
25.06.2021
Sted
Bibliotekssalen og Thorvaldsens Museum

Et rigt program med skulpturen i centrum

Udstillingen “Sculpture to Sculpture” byder på et spændende program, der blandt andet er blevet til i samarbejde med Thorvaldsens Museum.

Efter måneders nedlukning kan Rundetaarn præsentere årets første nye udstilling i Bibliotekssalen. Det sker med udstillingen ”Sculpture to Sculpture”, hvor fem danske og internationale kunstnere hylder skulpturen i dialog med de arkitektoniske rammer, så blikket kan vandre rundt om værkerne og ud og ind gennem salens søjler i sommerlyset.

I forbindelse med udstillingen præsenterer Rundetaarn et rigt program, der blandt andet er blevet til i samarbejde med Thorvaldsens Museum. Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen besøgte selv Rundetaarn i 1840 i selskab med filosoffen Henrik Steffens, og programmet til udstillingen giver mulighed for at se de moderne skulpturer i lyset af den gamle mester – og omvendt.

Skulpturer svøbt i musik

Man kan således komme på omvisning i udstillingen med kurator Henriette Noermark og efterfølgende omvisning på Thorvaldsens Museum, ligesom der begge steder er Topic Talks, hvor tre mennesker med forskellig baggrund hver gang belyser et fælles emne, der lægger sig op ad udstillingen.

Der er både noget for børn og voksne i programmet, som også byder på en familiedag i Rundetaarn. Her kan børnene selv prøve kræfter med skulpturen, når en underviser fra Thorvaldsens Museum hjælper dem med at finde ud af, hvad der kan komme ud af en klump ler.

Eller hvad med at opleve udstillingens skulpturer svøbt ind i musik? Det er der lejlighed til, når ukulelevirtuosen Tobias Elof sammen med kontrabassisten Jonathan Bremer fra gruppen Bremer/McCoy spiller en intimkoncert lige midt i udstillingen omgivet af de skulpturer, som står i centrum under ”Sculpture to Sculpture”.

Program

26. maj: Tower Talk i “Sculpture to Sculpture” AFLYST

9. juni: Omvisning i ”Sculpture to Sculpture” og på Thorvaldsens Museum

17. juni: Koncert med Tobias Elof og Jonathan Bremer

20. juni: Familiedag med skulpturworkshop for børn

24. juni: Topic Talks i Rundetaarn

25. juni: Topic Talks på Thorvaldsens Museum