Åbent i dag kl. 10-20

Maxi Reload in Unknown Depth

Dato
06.11.2021
-
09.01.2022
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Maxi Reload in Unknown Depth

På kunstudstillingen “Maxi Reload in Unknown Depth” af Clara Black Starck og Kristine Hymøller iscenesættes skulpturer, objekter og genstande i Bibliotekssalen, der inddrages som kulisse til en fortælling om det postindustrielle samfund.

En fællesnævner for Clara Black Starcks og Kristine Hymøllers værker er en undersøgelse af den urbane infrastruktur i bred forstand som sammenhæng og kommunikation mellem byens punkter, bygninger og mennesker. I Rundetaarns Bibliotekssal vil værkerne stå over for hinanden og skabe dialog mellem kunstnernes individuelle og fælles fortolkning af den postindustrielle acceleration.

Clara Black Starcks værker konfronterer den direkte maskinelle brug og industri. Hun arbejder ud fra en interesse for produktionsmetoder og deres afspejling i forskellige samfund. Hun installerer maskiner såsom en kaffemaskine og en snackdispenser, der kører i deres egen cyklus – i egen eksistens, hvor produktet kun er til for maskinen og produktionen.

Clara Black Starck skaber en fortælling, hvor infrastruktur bliver et antropologisk studie. Samfundet bliver portrætteret i den konstruerede urbane og karikerede form.

Byggeri møder kosmetik

Kristine Hymøller undersøger tilhørsforhold mellem egen identitet og det byrum, man færdes i. Hun tager fat i måden, vi behandler og tager stilling til byrummets forfald, og hvordan fornyelsen bliver koblet til menneskets behov for at forskønne og retouchere.

På udstillingen installerer hun forskellige skulpturelle arkitektoniske modeller, som tager udgangspunkt i byudvikling og byomdannelse. Her henter hun inspiration fra arkitekturen ved at kigge på den proces, der ligger forude for, at et byggeri kan gå i gang. I hendes praksis benytter hun sig af materialer og redskaber, som i dag bruges i byggebranchen. De sættes i dialog med referencer og elementer fra kosmetikbranchen og bliver forvandlet til et farverigt scenarie af stringente mønstre med referencer til bylandskaber og etagebyggeri.

Rundetaarns Bbibliotekssal er til udstillingen opdelt i rum inspireret af forskellige arkitektur-, industri- og arbejdsmiljøer. Når man træder ind i udstillingssalen, gemmer værkerne sig bag høje vægmoduler. Man skal som beskuer gå på opdagelse for at møde alle værkerne. Bagerst i salen er et rum med en video, og lyden fra kørende maskiner kan anes på afstand.

Program

Til udstillingen udarbejdes et program med workshops for børn og unge og arrangementer, herunder Tower Talk med begge kunstnere om udstillingens tilblivelse.

Om kunstnerne

Kristine Hymøller er uddannet ved Gerrit Rietveld Academie BFA og Sandberg Institute MFA, Amsterdam, og har været bosat i Amsterdam som udøvende kunstner indtil 2013, hvor hun flyttede til Danmark. Hymøller har udstillet internationalt og nationalt, i Holland, Tyskland, Grækenland, Slovakiet, Polen, Belgien, USA og Kina. I 2018 udstillede hun solo på Spanien 19C og C4 Projects, Danmark.

Clara Black Starck har taget afgang fra Det Fynske Kunstakademi (DK), Goldsmiths University (UK) og Camberwell College of Art (UK). Seneste udstillinger inkluderer blandt andet “Machine Obsolescence” i Eks-rummet, København, “Supermarket Art Fair”, Stockholm, “Anthropocene LeftOvers” og “Vi Tager Intet Ansvar 5”, begge Kræ Syndikatet, København, “Centro Selva Anniversary”, Lima, “In The Anthropocene”, Soloway, New York, “Talk Town Det Argumenterer Vi Ikke For”, Staldgade 74, København, “The Earth The Sewer”, Andel 31, København, “Dr. Stanzley’s Office”, Wassaic Project, New York og “Before and After Ice Cream and Movie”, Galleri 21, Malmø.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer