Åbent i dag kl. 10-20

Maxi Reload in Unknown Depth

Dato
06.11.2021
-
18.12.2021
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Maxi Reload in Unknown Depth

På kunstudstillingen “Maxi Reload in Unknown Depth” af Clara Black Starck og Kristine Hymøller iscenesættes skulpturer, objekter og genstande i Bibliotekssalen, der inddrages til en fortælling om samfundet på overgangen til den fjerde industrielle tidsalder.

Den tredje industrielle revolution har åbnet den digitale verden for os. Men computere og internet har allerede længe været hverdag. Foran os venter den fjerde industrielle tidsalder, der defineres som en total integration mellem det digitale og det fysiske – for eksempel gennem robotter, der kommer til at ændre verden, som vi kender den.

Udstillingen ”Maxi Reload in Unknown Depth” handler om had-kærlighedsforholdet til den tidsalder, vi befinder os i, og den ukendte verden, vi er på vej ind i. Kunstnerne Clara Black Starck og Kristine Hymøller indtager Rundetaarns Bibliotekssal med skulpturer og objekter, som afspejler deres ambivalente forhold til fornyelse, arkitektur, maskiner og teknologi.

Individuel og fælles fortolkning

Clara Black Starcks og Kristine Hymøllers værker undersøger den urbane infrastruktur i bred forstand som sammenhæng og kommunikation mellem byens punkter, bygninger og mennesker. Værkerne står over for hinanden og skaber dialog mellem kunstnernes individuelle og fælles fortolkning af den tredje og den fjerde industrielle tidsalders vedvarende acceleration med Bibliotekssalen som ramme om en fortælling om vores samfundsudvikling.

Rundetaarns Bibliotekssal er til udstillingen opdelt i rum inspireret af forskellige arkitektur-, industri- og arbejdsmiljøer. Når man træder ind i udstillingssalen, gemmer værkerne sig bag høje vægmoduler. Man skal som beskuer gå på opdagelse for at møde alle værkerne. Bagerst i salen er et rum med en video, og lyden fra kørende maskiner kan anes på afstand.

Program

Til udstillingen udarbejdes et program med workshops for børn og unge og arrangementer, herunder Tower Talk med begge kunstnere om udstillingens tilblivelse.

Om kunstnerne

Clara Black Starck (født 1978) konfronterer i sine værker den maskinelle brug og industri. Hun interesserer sig for produktionsmetoder og deres afspejling i forskellige samfund ved at installere maskiner, der kører i deres egen cyklus, så produktet kun er til for maskinen og produktionen. Clara Black Starck skaber en fortælling, hvor infrastruktur bliver et antropologisk studie, og samfundet bliver portrætteret i karikeret form.

Clara Black Starck har taget afgang fra Det Fynske Kunstakademi (DK), Goldsmiths University (UK) og Camberwell College of Art (UK). Seneste udstillinger inkluderer blandt andet “Machine Obsolescence” i Eks-rummet, København, “Supermarket Art Fair”, Stockholm, “Anthropocene LeftOvers” og “Vi Tager Intet Ansvar 5”, begge Kræ Syndikatet, København, “Centro Selva Anniversary”, Lima, “In The Anthropocene”, Soloway, New York, “Talk Town Det Argumenterer Vi Ikke For”, Staldgade 74, København, “The Earth The Sewer”, Andel 31, København, “Dr. Stanzley’s Office”, Wassaic Project, New York, og “Before and After Ice Cream and Movie”, Galleri 21, Malmø.

Kristine Hymøller (født 1972) undersøger forholdet mellem vores egen identitet og det byrum, vi færdes i. Hun tager fat i den måde, vi behandler og tager stilling til byrummets forfald, og hvordan fornyelsen bliver koblet til menneskets behov for at forskønne og retouchere. Kristine Hymøller arbejder med arkitektoniske modeller, der tager udgangspunkt i byudvikling og byomdannelse, hvori bygninger og byggeri møder kosmetik.

Kristine Hymøller er uddannet ved Gerrit Rietveld Academie BFA og Sandberg Institute MFA, Amsterdam, og har været bosat i Amsterdam som udøvende kunstner indtil 2013, hvor hun flyttede til Danmark. Hymøller har udstillet internationalt og nationalt, i Holland, Tyskland, Grækenland, Slovakiet, Polen, Belgien, USA og Kina. I 2018 udstillede hun solo på Spanien 19C og C4 Projects, Danmark.

Udstillingen er velvilligt støttet af

Statens Kunstfond

Rådet for Visuel Kunst

Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond

Billedhuggeren professor Gottfred Eickhoff og hustrus maleren Gerda Eickhoffs fond

Kunstnerportrætter Rundetaarn – Clara Black Starck

Kunstnerportrætter Rundetaarn – Kristine Hymøller

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.