Åbent i dag kl. 10-20

Sommerferie i Rundetaarn

Dato
24.06.2023
-
06.08.2023
Sted
Rundetaarn
Pris
Se de enkelte events

Sommerferie i Rundetaarn

Der er masser at lave for både voksne og børn i Rundetaarn denne sommer. Her finder du alle vores sommeraktiviteter samlet på ét sted.

Du ved sikkert allerede, at vi har en af byens bedste udsigter fra toppen af Rundetaarn, men vidste du, at der også er meget mere at se, høre og gøre i det gamle tårn? Vi guider her til alle de spændende ting, der sker i Rundetaarn denne sommer, og der er noget for både design-entusiasten, is-elskeren, podcast-nørden, eventyreren og både små og store astronomer.

Aktuel udstilling: MEISEN KIMONO

Gå på opdagelse i verden af farver og mønstre, når kunstner og tekstildesigner Henriette Friis udstiller sin store privatsamling af japanske meisen-silkekimonoer i Rundetaarn.

Læs mere her.

Solkig-søndage i Observatoriet

Vær med til at studere solpletter og hør mere om himmelrummet, når vi hver søndag i sommerferien åbner Observatoriet fra kl. 13-16. Her kan vi se på Solen gennem teleskopets særlige beskyttende filter, og vores dygtige astronomer fortæller om Europas ældste observatorium. 

Læs mere her.

Morgensang i Bibliotekssalen

Kom med til morgensang og mærk historiens vingesus, når Hovedbibliotekets populære sangarrangement rykker ind i Rundetaarns Bibliotekssal. På Hovedbiblioteket har der i mange år været morgensang hver onsdag morgen – et velbesøgt arrangement for sangglade mennesker i alle aldre. Da flere etager på Hovedbiblioteket skal bygges om i løbet af sommeren og efteråret, flytter det populære sangarrangement til nye lokaler – fra ét bibliotek til et andet. 

Fra den 21. juni kl. 8-9 og hver onsdag resten af året vil morgensangen nemlig folde sig ud i Rundetaarns smukke Bibliotekssal halvvejs oppe i tårnet.

Læs mere her.

Løs de 7 eventyrlige prøver

Denne sommer bliver der rig mulighed for at udforske tårnet fra bund til top. Tag familien under armen og gå på opdagelse i Rundetaarns særlige arkitektur og historie. Bevæg dig op ad Sneglegangen og løs de syv eventyrlige prøver. Med et kort i hånden, er du godt klædt på til at finde de hemmelige steder, og svare på spørgsmål om det gamle tårn. 

Læs mere her.

Is og souvenirs i Topkiosken

Rundetaarns nyrenoverede Topkiosk en majdag i 2018

Spis is med næsen i sky, når vores lille, charmerende Topkiosk åbner på Udsigtsplatformen. Topkiosken åbnede første gang i 1939, og gennem tiden er der blevet handlet med muligt fra det smalle vindue; fjer, lysbilleder, tændstikæsker og honningkager. I dag kan du dog købe is, drikkevarer, souvenirs og postkort.

Topkiosken har åbent i sommersæsonen, typisk mellem kl. 11 og 16.

Læs hele historien om Topkiosken her.

Torsdagsbar på toppen

Tag vennerne eller kæresten i hånden og nyd solnedgangen fra toppen af tårnet, når vi hver anden torsdag i sommerferien forvandler Topkiosken til en hyggelig torsdagsbar med drinks, afslappet sommerstemning, Observatorie-åbent og 360-graders udsigt over København.

Læs mere her.

Rundetaarn fortæller

Har der virkelig kørt en bil op ad Sneglegangen? Hvor ofte besøgte eventyrdigteren H.C. Andersen Rundetaarn? Hvad blev Ringerloftet brugt til? Og hvorfor ligger der en bombe i Bibliotekssalen?

Lyt til vores lydfortællinger og få alle de gode historier om tårnet. Vi tilføjer løbende flere fortællinger, og du kan lytte med i Rundetaarn, hjemmefra eller når du er på farten.

Læs mere her.

Rigtig god sommer fra Rundetaarn!

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.