Åbent i dag kl. 10-20
Foto: Johan May Nitschke / Rundetaarn

Works+Words

Dato
05.11.2022
-
08.01.2023
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Works+Words

Den aktuelle arkitekturudstilling er arrangeret i samarbejde med Det Kongelige Akademi – en biennale for Kunstnerisk Forskning i Arkitektur, der præsenterer aktuelle arkitekturværker fra hele verden.

Arkitektur forsøger at gribe ind i samfundet på en positiv måde. Den forsøger at løse vanskelige problemer og sigter mod at efterlade verden som et bedre sted.

Den kunstneriske praksis i arkitekturen handler ikke om at finde nye løsninger. Den undersøger de grundlæggende betingelser for arkitektonisk praksis gennem åbne eksperimenter med arkitekttegninger og modeller. Den er en afgørende del af nyskabende tegnestuers arbejde, og den viser sin betydning hver gang en bygning demonstrerer en ny måde at forstå arkitekturen og en anden måde at leve på. Kunstnerisk praksis er en måde at rejse de rigtige spørgsmål i arkitekturen.

Udstillerne er udvalgt blandt svar på et åbent opslag udsendt til arkitekter, der arbejder på arkitekturskoler og forskningsinstitutioner over hele verden. Biennalen har desuden inviteret internationale tegnestuer med en stærk kunstnerisk profil til at vise deres arbejde for at fremme dialogen mellem forskellige former for kunstnerisk praksis i arkitekturen. Den viser hvordan hele feltet er nødvendigt for at producere relevante svar på aktuelle udfordringer.

Til udstillingen udgives et katalog, som indeholder artikler om hvert udstillingsbidrag.

Masashi Kajita og Nicolai de Gier fortæller om deres bidrag til Works + Words biennalen i Rundetaarn, 2022

Events i udstillingen

Undervejs i udstillingsperioden inviteres udvalgte arkitekter til at fortælle om deres bidrag til biennalen samt debatterer om kunstens rolle i arkitekturen. Børn og unge kan deltage i kreative workshops, hvor vi bruger nogle af fagets mest grundlæggende redskaber.

WORKS + WORDS PROGRAM

Tower talk 10. november 17-18
Tower talk med arkitekterne bag udstillingen Works + Words.

Nye praksisformer i arkitektur 16. november 17-19
Debatten tager udgangspunkt i vækstlagstegnestuernes manifest og forskellige måder at praktisere på.

Børneværksted 20. november 10-16
Børneværksted i forbindelse med arkitektudstillingen Works + Words.

Den kunstneriske udfordring 24. november kl. 17-19
Talk/debat: Arkitekter fra udstillingen Works+Words 2022 fortæller om deres værker og de refleksioner, der knytter til værkerne.

Om at organisere arkitektur 1. december kl. 17-19
Talk/debat: Arkitekturens kunstneriske udviklingsvirksomhed undersøger fundamentale problemer i arkitekturen.

MOS Architects

Tak til

WORKS+WORDS 2022 er velvilligt støttet af Dreyers Fond, Statens Kunstfond, Augustinus Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Udstillingen er arrangeret af Christina Capetillo, Peter Bertram og Thomas Harboe, samt kurateret af Peter Bertram og Christina Capetillo.

Kuratorerne Peter Bertram og Christina Capetillo fortæller om udstillingen

København er arkitekturhovedstad

Biennalen blev i 2017 og 2019 afholdt på Det Kongelige Akademi for Arkitektur, Design og Konservering. Årets udstilling i Rundetaarn er også et bidrag til Arkitekturåret 2023, hvor København er arkitekturhovedstad og udvalgt som værtsby af UNESCO.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.