Åbent i dag kl. 10-20

Boglancering: “Byen, kollegierne og studenterne – 400 års studenterliv i København” (UDSOLGT)

Vær med til at fejre udgivelsen af Ditlev Tamms bog ”Byen, kollegierne og studenterne – 400 års studenterliv i København” til bogreception i Rundetaarns Bibliotekssal. Hør mere om bogen og gå på opdagelse i Regensens jubilæumsudstilling, der fortæller 400 års studenterhistorie. 

København har siden senmiddelalderen været en universitetsby, og studenter ved universitetet har i århundreder bevæget sig gennem hovedstadens smalle, borstensbelagde gader – fra forelæsningssalene på universitet til kollegieboligerne på Regensen og videre til gudstjeneste i Trinitatis Kirke og biblioteksbøgerne i Rundetaarn. Selvom studenterne historisk kun har udgjort en lille del af befolkningen, har de især i indre by sat deres tydelige præg på byens liv. 

Dette udforsker Ditlev Tamm, professor emeritus dr. jur et phil, i sin nye bogudgivelse, der præsenteres i anledning af Regensens 400-års jubilæum. Bogen “Byen, kollegierne og studenterne – 400 års studenterliv i København” kredser om studenter, kollegier, universitet og samspillet med politik og historie i hovedstaden. 

Forestillingen om den lidt verdensfjerne student, der lever i ’åndernes rige’ stammer i høj grad fra romantikken i begyndelsen af 1800-årene, men der er mange andre historier at fortælle. Bogen fortæller således en historie om en studerende elite, der slet ikke er så elitær endda, men tværtimod er og altid har været netop en del af byens liv.


Bogreceptionen finder sted i Rundetaarns Bibliotekssal, som blev indviet i 1657 for at huse universitetets bogsamling til brug for de studerende i byen. I dag anvendes salen til skiftende udstillinger, og netop i forbindelse med at Regensen fylder år, kan jubilæumsudstillingen ”Regensen – studieliv gennem 400 år” opleves i det historiske rum.   

“Byen, kollegierne og studenterne – 400 års studenterliv i København” udkommer på Gads Forlag. Ditlev Tamm vil være til stede ved boglanceringen i Rundetaarn.

Deltagelse i boglanceringen er gratis, men kræver tilmelding.

Ditlev Tamm

Om Ditlev Tamm 

Ditlev Tamm (f. 1946) er dr.jur. et phil. og professor emeritus i retshistorie ved Københavns Universitet. Han er desuden forfatter til en række bøger om politik, jura og historie, bl.a. Retsopgøret efter besættelsen (1984).