Åbent i dag kl. 10-20

Særrundvisning i det gådefulde Rundetaarn

Hvorfor ser Rundetaarn ud, som det gør, og rummer det mon mystiske hemmeligheder, som har været skjult for alle andre end de særligt indviede? Hør mere om tårnets gåder og symboler til en eksklusiv særrundvisning efter lukketid.

Hvis man stabler Rundetaarn fire gange oven på hinanden, svarer det nogenlunde til højden på den største af de ægyptiske pyramider. Er det tilfældigt, eller skyldes det, at nogen har ført en mystisk viden fra det gamle Ægypten til Christian IV’s København?

Få bygningsværker har indbudt til så fantastiske fortolkninger og været så taknemmelige for mere eller mindre troværdige teorier som Rundetaarn og det bygningskompleks, det er en del af. Som led i arrangementsrækken Den Historiske Time åbner vi porten for en særrundvisning efter lukketid, hvor ansvarlig for historie og formidling Rasmus Agertoft låser de lukkede døre op og fortæller om tårnet og nogle af alle de betydninger, man har tillagt det.

Arven efter Tycho Brahe

Rundvisningen, der slutter med et godt glas vin på toppen af Rundetaarn, kommer ind på alt det, man ikke ser ved første øjekast. For er der en forbindelse mellem den førkristne Mithras-kult og Rundetaarn? Hvad har Tycho Brahes tanker med udformningen af tårnet at gøre? Og hvorfor har Rundetaarn egentlig en Sneglegang?

Det er nogle af de spørgsmål, vi søger svar på til forårets sidste omgang af Den Historiske Time – et nyt format, der dykker ned i Rundetaarns historie gennem foredrag, samtaler, fællessang og netop rundvisning. Bliv klogere, bliv underholdt – og find ud af, hvorfor Rundetaarn er meget mere end et højt, rundt tårn.

Familierundvisning: Kongen og hans tårn

Hvem var han egentlig, Christian IV, der blev konge som kun 11-årig? Hvad var det for en tid, han levede i? Og hvorfor byggede han Rundetaarn? 

Det var Christian IV, der fik bygget Rundetaarn. Han blev født den 12. april 1577, og i anledning af hans fødselsdag inviterer Rundetaarn til et spændende arrangement for børn dagen efter med rundvisninger, hvor der er rig mulighed for at lære kongen bedre at kende.  

Dagen byder på to rundvisninger på omkring en halv times varighed:

Rundvisning kl. 14 (udsolgt)

Rundivisning kl. 15


Mødested: Ved porten til Rundetaarn.


Billetterne, der også inkluderer adgang til resten af Rundetaarn, kan købes på forhånd for 40 kr. stykket. 

Anbefalet aldersgruppe: 5+

Mød kongen og skab fantastiske tårne

Resten af dagen er også fyldt med spændende oplevelser for hele familien. Mellem kl. 13 og 16 kan I være heldige at få øje på kongen selv eller hans hofdamer, når de tager på spadseretur i det gamle tårn. De byggelystne kan også gøre konge kunsten og skabe fantasifulde tårne i det åbne kreaværksted ”Byg som kongen”. Rundetaarn stiller alle materialer til rådighed. Værkstedet kræver ikke særlig billet, men bemærk, at der kan være begrænsede pladser. 

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.