Åbent i dag kl. 10-20

Eventyrtårnet

Dato
05.03.2022
-
24.04.2022
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré

Eventyrtårnet

Børn og voksne kan opleve H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn inviterer eventyrdigteren indenfor i Bibliotekssalen, hvor han selv lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden.

H.C. Andersen gik i Rundetaarn som noget af det første, da han kom til København som ung konfirmand. Siden vendte han gang på gang tilbage til tårnet i sin digtning. Det eventyrlige tårn tiltalte eventyrdigteren over dem alle. Hvordan kunne det næsten være anderledes?

I foråret 2022 kan børn og voksne træde ind i H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn fortæller en række af hans mest billedskabende eventyr i fantasifulde tableauer og ord. Oplev scener fra syv eventyr, som du kender eller tror, du kender – eller som du ikke kender endnu. Opbygningen er inspireret af 1800-tallets kukkasser, hvor det nysgerrige publikum kunne gå på opdagelse i små verdener af stor skønhed og idérigdom.

Centrum for udstillingen er et stort cirkustelt, hvorfra du kan kigge ind til de enkelte eventyr og se, om du kan gætte, hvad det er for nogle. Hvilket eventyr kommer de drømmende paraplyer fra? Og hvor er det mon, at blomsterne går til bal om natten?

Udstillingen finder sted i Bibliotekssalen, der tidligere rummede Universitetsbibliotekets titusindvis af bøger. Netop her gik den unge H.C. Andersen rundt og lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden. Ja, i et af sine digte lader han ligefrem bøgerne springe ned fra hylderne og kaste sig ud i en festlig dans!

Udstillingen er skabt af Rundetaarn selv i samarbejde med udvalgte kunstnere.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer