Åbent i dag kl. 10-18

Stjernekig og astronomiske samtaler

Dato
06.10.2021
-
02.03.2022
Tid
19:00
Sted
Observatoriet
Pris
80 kr.

Stjernekig og astronomiske samtaler

Rundetaarn inviterer til ”Stjernekig og astronomiske samtaler” den første onsdag i hver måned hele vinterhalvåret. Bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og bliv beriget med musik, historie og nye tanker i unikke omgivelser på toppen af det gamle tårn.

På toppen af Rundetaarn ligger Europas ældste fungerende observatorium. Her har astronomer set på stjerner i flere hundrede år, og tirsdag og onsdag aften i vinterhalvåret kan også tårnets gæster kigge ud i verdensrummet gennem den store linsekikkert fra 1929.

Tættere på stjernerne

Men der er mere at sige om rummet, vores plads i det og vores opfattelse af det. Derfor kan du som noget helt nyt opleve ”Stjernekig og astronomiske samtaler” med spændende foredragsholdere, stemningsfuld musik og naturligvis stjernerne og planeterne helt tæt på.

Det er den første onsdag i hver måned kl. 19.00, og programmet vil variere fra gang til gang. Det kræver særskilt billet at deltage i arrangementet. Husk varmt tøj!

Program

6. oktober 2021: Albert Sneppen: Sorte huller set fra Regensens tag

3. november 2021: Helge Kragh: Jørgen From – en tidlig astronom i Rundetaarn

1. december 2021: Erling Poulsen: Betlehemsstjernen

5. januar 2022: Er der liv på andre planeter?

2. februar 2022: Lys

2. marts 2022: Niels Pedersen: Rummusik fra Måneskinssonaten til David Bowie

Albert Sneppen begynder rækken af "Stjernekig og astronomiske samtaler" med et foredrag om sorte huller set fra Regensens tag.
Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer