Åbent i dag kl. 10–20.
Foto: ESA

Oplev delvis solformørkelse

Årets første “Stjernekig og astronomiske samtaler” byder på både solformørkelse og croissanter i passende halvmåne-form. Vi varmer op til dagens himmelkig med et foredrag om solformørkelser ved astrofysiker Michael Linden-Vørnle.

Solformørkelsen kan opleves fra vores bemandede observatorium mellem kl. 11 og 13.30, når vores astronomer guider til at se det særlige naturfænomen ved hjælp af et særligt filter på teleskopet. 
Solformørkelsen topper i København kl. 12.11 hvor 36 % af Solen er dækket af Månen og er slut kl. 13.17.Stjernekig og astronomiske samtaler

Forinden kan man blive meget klogere på solformørkelser, når vi inviterer til en astronomisk samtale for de morgenfriske. Astrofysiker og astronom Michael Linden-Vørnle udtaler om fænomenet: “Formørkelser er ret spektakulære, fordi vi typisk opfatter himlen som uforanderlig, og når der pludselig sker en formørkelse, får vi en oplevelse af, at naturen ændrer sig, og vi kan se ting, som vi ikke normalt får lov at opleve”. Vi skal helt frem til marts 2025 før vi igen får lov at opleve en delvis solformørkelse i Danmark.

Rundetaarn har flere astronomiske samtaler klar i rækken af det astronomiske efterårsprogram senere på sæsonen. Hold øje med programmet her.

Stjernekig og Astronomiske samtaler
Delvis solformørkelse v/ Michael Linden-Vørnle

Observatoriet
Tirsdag den 25. oktober kl. 10 -11
Billetpris 80kr. inkl. croissant og morgenkaffe

Bemærk: Ønsker man kun at opleve solformørkelsen er det inkluderet i alm. entré 40kr., og da er reservation ikke nødvendig. Arrangementerne gennemføres også i tilfælde af dårligt vejr, men ved regn kan Observatoriets kuppel ikke åbnes.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer