Åbent i dag kl. 10-18

TOWER TALK med Vontrapp og Louise Depner

Mød kuratorerne og kunstnerne bag jubilæumsudstillingen “Regensen – studieliv gennem 400 år”.

Kunstnerkollektivet Vontrapp og historisk kurator Louise Depner vil ved denne Tower Talk fortælle om processen med at skabe udstillingen, der markerer Regensens 400-års jubilæum og giver indblik i kollegiets historie og studieliv. 

Gennem en uformel omvisning giver udstillingsholdet en introduktion til de mange forskellige aspekter af Regensens og studielivets historie, udstillingen udfolder. Derefter kan publikum gå på opdagelse i lydfortællingerne, der er et gennemgående bærende element.

Om udstillingen

Christian IV’s kollegium Regensen blev bygget i 1623, og lige siden har der boet studerende bag de røde mure over for Rundetaarn. Udstillingen fortæller regensianernes spektakulære historier, der spejler 400 års forandringer i hovedstaden, på Københavns Universitet og i studielivet generelt.

Fortællingen om Regensen er også en historie om Rundetaarn: Her har de studerende kigget på stjerner fra Observatoriet, bladret i bøgerne i Bibliotekssalen og siddet bænket til gudstjenester i studenterkirken Trinitatis.

Læs mere om udstillingen her.

Tower Talk er inkluderet i alm. entré til Rundetaarn.

Tower Talk: Works + Words

Denne Tower Talk byder på en grundig introduktion til udstillingen Works + Words.

Kuratorerne bag udstillingen arkitekt MAA Peter Bertram, lektor ved Det Kongelige Akademi og arkitekt Christina Capetillo, , lektor ved Det Kongelige Akademi, vil fortælle om processen med kurateringen og udvælgelsen af de mange udstillere. Udstillerne er udvalgt blandt svar på et Open Call udsendt til arkitekter, der arbejder på arkitekturskoler og forskningsinstitutioner over hele verden. Biennalen har desuden inviteret internationale tegnestuer med en stærk kunstnerisk profil til at vise deres arbejde for at fremme dialogen mellem forskellige former for kunstnerisk praksis i arkitekturen.

Udstillingen Works + Words er den 3. Biennale i rækken for Kunstnerisk Forskning i Arkitektur og præsenterer aktuelle arkitekturværker fra hele verden. Læs mere her.

Tower Talk er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et godt glas vin undervejs.

Tower Talk: when the world becomes our body

Sammen med kunstnerne Benjamin Skop og Amund Bentsen inviteres til paneldialog om klima og forholdet mellem menneske og natur.

I udstillingen “when the world becomes our body” udforsker kunstnerne Benjamin Skop og Amund Bentsen det komplekse forhold mellem menneske og natur i lyset af den presserende klima- og biodiversitetskrise.
Kom til en aften, hvor vi diskuterer spørgsmål som; Hvad er menneskets relation til naturen? Hvor går grænsen, hvis der er nogen? Og hvad kan kunsten bidrage med, når vi på baggrund af klimaforandringerne, skal revurdere vores plads i verden?

Program
17.00-17.30 introduktion og fortælling bag værkerne og udstillingen af kunstnerne
17.30-18.30 Paneldialog med gæster faciliteret af kunstnerne:
– Mickey Gjerris (bioetiker og lektor ved Københavns Universitet)
– Charlotte Weitze (skønlitterær forfatter og dramatiker)
– Andreas Vermehren Holm (digter, forlægger, og redaktør af tidsskriftet ‘Ny Jord’)
18.30-19.00 Interaktion med Mindmappet ‘ Connections’

Der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk om fotoudstillingen Spejlinger ved himlens fod

Hør fotograf Janne Klerk fortælle om sin aktuelle udstilling i dialog med astrofysiker Anja C. Andersen.

Udstillingen ”Spejlinger ved himlens fod”, der vises fra den 23. juni til den 21. august, er en del af Videnskabsår22, der har Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor. Videnskabsår22 er en dansk formidlingsindsats, som i 2022 udbreder budskabet om grundforskningens afgørende rolle. Hør i den forbindelse om samarbejdet til Tower Talk 10. august kl. 19. Fotograf Janne Klerk fortæller om projektet ”Spejlinger ved himlens fod” i selskab og i samtale med astronom, professor og astrofysiker Anja C. Andersen, som er leder af Videnskabsår22. Talken vil belyse, hvordan spejlinger ses i sammenhæng med mennesket og vores omgivelser; om vigtigheden af lys og vand for al form for liv, samt det at spejlinger er et gennemgående element i alle dele af kosmos.

Talken er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk med Kassandras søstre

Mød kunstnere og kuratorerne til Tower Talk om udstillingen Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen.

Kom med bag udstillingen, og hør kunstnernes egne ord om udstillingens værker. Kunstnerne Agnete Bertram, Bolatta Silis-Høegh, Marie Rud Rosenzweig, Ida Sønder Thorhauge vil gå i dialog med initiativtagerne og kuratorerne af udstillingen Anna Walther og Henriette Hellstern. Hver kunstner får stillet et par spørgsmål om deres værk, proces, ideer bag og koncept. Samtalen vil også berøre netværket Kassandras søstre. Efter samtalen vil det være muligt at stille spørgsmål til kunstnerne og kuratorerne.

Om udstillingen

“Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen” er en udstilling skabt af 15 kvindelige malere. De er inviteret til at skabe værker omkring det højaktuelle tema sandhed og konsekvens med afsæt i myten om Kassandra. Kassandra var i den græske mytologi en attraktiv prinsesse, der blev tildelt profetiens gave af guden Apollon – dog mod at gengælde gave med sin kærlighed. Men Kassandra havde hverken følelser for eller lyst til Apollon. I vrede over afvisningen fremkaldte han en forbandelse over hende, som betød, at ingen troede på hendes forudsigelser.

Kunstnerne griber myten an fra hver sin vinkel og fremhæver, fortolker og fabulerer videre på mytens mangefacetterede perspektiver og Kassandrafigurens karakter og lidelser ud fra en nutidig læsning.  Kunstnerne vil med deres stærke fortælleevne, maleriske greb og insisterende sympati for den visionære, men udstødte Kassandra vise, hvordan antikkens myte fortsat er aktuel i dag.

Deltagende kunstnere i udstillingen

Agnete Bertram, Ditte Marie Frost, Emily Gernild, Henriette Hellstern, Mie Olise Kjærgaard, Tanja Nis-Hansen, Coline Marotta, Mie Mørkeberg, Marie Rud Rosenzweig, Bolatta Silis-Høegh, Ida Sønder Thorhauge, Anne Torpe, Helene Vestergaard, Anna Walther og Maria Wæhrens. 

Til udstillingen udgives en publikation med forord af kuratorerne Henriette Hellstern, Anna Walther samt art advisor Helle Moalem og filosof Helene von Tabouillot. Kunstnerportrætterne er skrevet af kunsthistoriker Natalia Gutman og grafisk design skabt af Anders Gerning med Rine Rodin som fotograf.

Tower Talk med Maxi Reload

Hør nærmere om den ny-åbnede udstilling “Maxi Reload in Unknown Depth”.

De to kunstnere bag udstillingen; Kristine Hymøller og Clara Black Starck, fortæller om udstillingens tilblivelse og deres tanker om mennesket på vej ind i den fjerde industrielle tidsalder.

Arrangementet er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk “Overgange #2”

Til hver af årets udstillinger byder vi indenfor til en omvisning, hvor publikum kan møde udstiller eller kurator til en snak om processen bag.

Kom med bag kvindelivsfestivalen og kunstudstillingen sammen med kurator og billedkunstner Sophie Hjerl. Aftenen inkluderer som altid et godt glas vin undervejs. Tower Talk er inkluderet i almindelig entré.

Tower Talk: 1+1=11

Bliv klogere på den aktuelle udstilling og tværkulturelle designprojekt, som sætter fokus på wayuu-folket i Colombia.

Oplev udstillingen “1+1=11” denne aften, hvor initiativtager til udstillingen; creative director, fotograf og designer Jeppe Skjøde Knudsen vil fortælle om wayuu kunsthåndværk, samarbejdet, hans ture til Colombia samt alle værkerne og deltagende designere på udstillingen.

Antropolog Cristina Nyangai Siiger vil samtidig, som vestlig antroplog, bidrage med fortællingen om wayuuernes kultur, skikke og samfundsstruktur.

Om projektet:

I de nordligste dele af Colombia og Venezuela kæmper wayuu-folket en kamp mod generel ressourcemangel, klimaforandringer og korruption. På trods af disse udfordringer viderefører wayuu-folket en gammel og stærk kultur i La Guajira-territoriet. Det er en livsførelse, hvori deres farvestrålende, traditionelle kunsthåndværk spiller en central rolle. Folkets kvinder lærer principperne for de traditionelle væve- og hækleteknikker i de tidlige teenageår og bruger så resten af livet på at raffinere deres tilgang og stil.

På udstillingen “1+1=11” præsenterer kulturforeningen Dynamo projektets 11 værker, der hver består af to dele: et vægtæppe og en taske. Tæpperne er designet af 11 danske designere, taskerne af wayuu-kvinderne efter deres egne mønstre. Udstillingen ledsages desuden af fotografier, der på dokumentarisk vis fremstiller wayuu-folkets dagligdag, samt traditionelt wayuu-kunsthåndværk. Titlen “1+1=11” refererer til det generelle samarbejde og kulturmødet mellem traditionerne.

Idéen til projektet opstod, da initiativtager Jeppe Skjøde Knudsen i 2016 stødte på kunsthåndværket og på denne baggrund mødte wayuu-folket. Han er flere gange siden vendt tilbage for at lave research til projektet, og sammen med kulturforeningen Dynamo vil han nu bidrage til, at man i Danmark får øjnene op for det smukke kunsthåndværk.

Tower Talk er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et godt glas vin undervejs.

Foto: Tina Maria Nielsen

Tower Talk: Sculpture to Sculpture

Arrangementet er desværre aflyst grundet sygdom. Forkøbte billetter refunderes snarest.

Kurator for den aktuelle udstilling viser rundt og fortæller om processen bag skulpturudstillingen.

Faktisk skulle skulpturudstillingen have været opsat i Bibliotekssalen i maj 2020, så de fem kunstnere har ventet i mere end et år på endelig at kunne indtage Rundetaarn med de store skulpturværker, som har afsæt i billedhugger Willy Ørskovs skulpturfilosofier. Til årets første Tower Talk byder vi som altid på et godt glas vin og ser udstillingen sammen. Arrangementet er inkluderet i alm. entré.

Tower Talk med Baskets4life

Mød gruppen bag udstillingen SVÆRM til Tower Talk om tilblivelsen af det store, fælles værk bestående af tusindvis af skaller, skabt af bananfibre, tilsat frø og farver.

Baskets4life er en gruppe på ni professionelle kurvemagere og kunstnere, som har eksisteret siden 2006. Gennem årene har gruppens samarbejde udviklet sig til dybe venskaber og forståelse for forskellighed. De fælles værker og udstillinger er båret af, hvad man med et moderne ord kunne kalde sværmintelligens.

I den aktuelle udstilling i Rundetaarn munder arbejdsmetoden ud i et helt konkret fælles værk som er en kæmpe sværm af skaller. Hør kunstnerne fortælle om processen og værkets tilblivelse.

Arrangementet er inkluderet i almindelig entré og der serveres et glas vin undervejs.

Group 14

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.

Astronomi For børn Historie og arkitektur Koncerter og kulturarrangementer Udstillinger Nyheder fra Rundetaarn Giv mig det hele!