Alle dage 10-20

Tower Talk om fotoudstillingen Spejlinger ved himlens fod

Hør fotograf Janne Klerk fortælle om sin aktuelle udstilling i dialog med astrofysiker Anja C. Andersen.

Udstillingen ”Spejlinger ved himlens fod”, der vises fra den 23. juni til den 21. august, er en del af Videnskabsår22, der har Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor. Videnskabsår22 er en dansk formidlingsindsats, som i 2022 udbreder budskabet om grundforskningens afgørende rolle. Hør i den forbindelse om samarbejdet til Tower Talk 10. august kl. 19. Fotograf Janne Klerk fortæller om projektet ”Spejlinger ved himlens fod” i selskab og i samtale med astronom, professor og astrofysiker Anja C. Andersen, som er leder af Videnskabsår22. Talken vil belyse, hvordan spejlinger ses i sammenhæng med mennesket og vores omgivelser; om vigtigheden af lys og vand for al form for liv, samt det at spejlinger er et gennemgående element i alle dele af kosmos.

Talken er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk med Kassandras søstre

Mød kunstnere og kuratorerne til Tower Talk om udstillingen Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen.

Kom med bag udstillingen, og hør kunstnernes egne ord om udstillingens værker. Kunstnerne Agnete Bertram, Bolatta Silis-Høegh, Marie Rud Rosenzweig, Ida Sønder Thorhauge vil gå i dialog med initiativtagerne og kuratorerne af udstillingen Anna Walther og Henriette Hellstern. Hver kunstner får stillet et par spørgsmål om deres værk, proces, ideer bag og koncept. Samtalen vil også berøre netværket Kassandras søstre. Efter samtalen vil det være muligt at stille spørgsmål til kunstnerne og kuratorerne.

Om udstillingen

“Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen” er en udstilling skabt af 15 kvindelige malere. De er inviteret til at skabe værker omkring det højaktuelle tema sandhed og konsekvens med afsæt i myten om Kassandra. Kassandra var i den græske mytologi en attraktiv prinsesse, der blev tildelt profetiens gave af guden Apollon – dog mod at gengælde gave med sin kærlighed. Men Kassandra havde hverken følelser for eller lyst til Apollon. I vrede over afvisningen fremkaldte han en forbandelse over hende, som betød, at ingen troede på hendes forudsigelser.

Kunstnerne griber myten an fra hver sin vinkel og fremhæver, fortolker og fabulerer videre på mytens mangefacetterede perspektiver og Kassandrafigurens karakter og lidelser ud fra en nutidig læsning.  Kunstnerne vil med deres stærke fortælleevne, maleriske greb og insisterende sympati for den visionære, men udstødte Kassandra vise, hvordan antikkens myte fortsat er aktuel i dag.

Deltagende kunstnere i udstillingen

Agnete Bertram, Ditte Marie Frost, Emily Gernild, Henriette Hellstern, Mie Olise Kjærgaard, Tanja Nis-Hansen, Coline Marotta, Mie Mørkeberg, Marie Rud Rosenzweig, Bolatta Silis-Høegh, Ida Sønder Thorhauge, Anne Torpe, Helene Vestergaard, Anna Walther og Maria Wæhrens. 

Til udstillingen udgives en publikation med forord af kuratorerne Henriette Hellstern, Anna Walther samt art advisor Helle Moalem og filosof Helene von Tabouillot. Kunstnerportrætterne er skrevet af kunsthistoriker Natalia Gutman og grafisk design skabt af Anders Gerning med Rine Rodin som fotograf.

Tower Talk med Maxi Reload

Hør nærmere om den ny-åbnede udstilling “Maxi Reload in Unknown Depth”.

De to kunstnere bag udstillingen; Kristine Hymøller og Clara Black Starck, fortæller om udstillingens tilblivelse og deres tanker om mennesket på vej ind i den fjerde industrielle tidsalder.

Arrangementet er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk “Overgange #2”

Til hver af årets udstillinger byder vi indenfor til en omvisning, hvor publikum kan møde udstiller eller kurator til en snak om processen bag.

Kom med bag kvindelivsfestivalen og kunstudstillingen sammen med kurator og billedkunstner Sophie Hjerl. Aftenen inkluderer som altid et godt glas vin undervejs. Tower Talk er inkluderet i almindelig entré.

Tower Talk: 1+1=11

Bliv klogere på den aktuelle udstilling og tværkulturelle designprojekt, som sætter fokus på wayuu-folket i Colombia.

Oplev udstillingen “1+1=11” denne aften, hvor initiativtager til udstillingen; creative director, fotograf og designer Jeppe Skjøde Knudsen vil fortælle om wayuu kunsthåndværk, samarbejdet, hans ture til Colombia samt alle værkerne og deltagende designere på udstillingen.

Antropolog Cristina Nyangai Siiger vil samtidig, som vestlig antroplog, bidrage med fortællingen om wayuuernes kultur, skikke og samfundsstruktur.

Om projektet:

I de nordligste dele af Colombia og Venezuela kæmper wayuu-folket en kamp mod generel ressourcemangel, klimaforandringer og korruption. På trods af disse udfordringer viderefører wayuu-folket en gammel og stærk kultur i La Guajira-territoriet. Det er en livsførelse, hvori deres farvestrålende, traditionelle kunsthåndværk spiller en central rolle. Folkets kvinder lærer principperne for de traditionelle væve- og hækleteknikker i de tidlige teenageår og bruger så resten af livet på at raffinere deres tilgang og stil.

På udstillingen “1+1=11” præsenterer kulturforeningen Dynamo projektets 11 værker, der hver består af to dele: et vægtæppe og en taske. Tæpperne er designet af 11 danske designere, taskerne af wayuu-kvinderne efter deres egne mønstre. Udstillingen ledsages desuden af fotografier, der på dokumentarisk vis fremstiller wayuu-folkets dagligdag, samt traditionelt wayuu-kunsthåndværk. Titlen “1+1=11” refererer til det generelle samarbejde og kulturmødet mellem traditionerne.

Idéen til projektet opstod, da initiativtager Jeppe Skjøde Knudsen i 2016 stødte på kunsthåndværket og på denne baggrund mødte wayuu-folket. Han er flere gange siden vendt tilbage for at lave research til projektet, og sammen med kulturforeningen Dynamo vil han nu bidrage til, at man i Danmark får øjnene op for det smukke kunsthåndværk.

Tower Talk er inkluderet i almindelig entré, og der serveres et godt glas vin undervejs.

Foto: Tina Maria Nielsen

Tower Talk: Sculpture to Sculpture

Arrangementet er desværre aflyst grundet sygdom. Forkøbte billetter refunderes snarest.

Kurator for den aktuelle udstilling viser rundt og fortæller om processen bag skulpturudstillingen.

Faktisk skulle skulpturudstillingen have været opsat i Bibliotekssalen i maj 2020, så de fem kunstnere har ventet i mere end et år på endelig at kunne indtage Rundetaarn med de store skulpturværker, som har afsæt i billedhugger Willy Ørskovs skulpturfilosofier. Til årets første Tower Talk byder vi som altid på et godt glas vin og ser udstillingen sammen. Arrangementet er inkluderet i alm. entré.

Tower Talk med Baskets4life

Mød gruppen bag udstillingen SVÆRM til Tower Talk om tilblivelsen af det store, fælles værk bestående af tusindvis af skaller, skabt af bananfibre, tilsat frø og farver.

Baskets4life er en gruppe på ni professionelle kurvemagere og kunstnere, som har eksisteret siden 2006. Gennem årene har gruppens samarbejde udviklet sig til dybe venskaber og forståelse for forskellighed. De fælles værker og udstillinger er båret af, hvad man med et moderne ord kunne kalde sværmintelligens.

I den aktuelle udstilling i Rundetaarn munder arbejdsmetoden ud i et helt konkret fælles værk som er en kæmpe sværm af skaller. Hør kunstnerne fortælle om processen og værkets tilblivelse.

Arrangementet er inkluderet i almindelig entré og der serveres et glas vin undervejs.

Tower Talk om udstillingen Double Happiness

Steen Koerner Studio står bag udstillingen “Double Happiness”, der kobler papirklippet til street art, musik og kinesisk livsfilosofi. Papirklippet finder helt nye udtryksformer ved at møde electric boogie, tutting dance, film, fotokunst og sangtekster i en udstilling, som aktivt involverer publikum.

Publikum bliver også involveret, når Rundetaarn inviterer til Tower Talk om udstillingen. Eftermiddagen byder på rundvisning i udstillingen, og publikum får lov at prøve kræfter med både papirklip og koreografi.

Til Rundetaarns Tower Talks er der mulighed for at høre tankerne bag den aktuelle udstilling i Bibliotekssalen fortalt af kunstneren eller kuratoren bag og med mulighed for spørgsmål fra publikum. Ordene ledsages af et godt glas vin i en uformel atmosfære, og arrangementet er gratis, når entréen til Rundetaarn er betalt.

Tower Talk med “Rundt om Månen”

Ud fra spørgsmålet “Hvad betyder Månen for mig” inviteres til Tower Talk i Rundetaarn sammen med Dansk Selskab for Rumfartsforskning.

Tower Talk arrangeres i forbindelse med den nye udstilling i Rundetaarn “Rundt om Månen”, som handler om mennesker på Månen i fortiden og fremtiden. Udstillingen er en del af Space Days

Vi kan ikke forestille nogen bedre til at visualisere menneskets fremtid på Månen end børn og unge – derfor afholdes Tower Talk denne gang med deltagelse og indlæg af folkeskole- og gymnasieelever, samt universitetsstuderende. Så kom og slip fantasien løs og tænk over: Hvad er Månen for dig?

Tilmelding er nødvendig senest 8. oktober via foreningens webshop. Arrangementet foregår i Bibliotekssalen i Rundetaarn og der er gratis adgang til arrangementet, men der betales entré til Rundetaarn ved ankomsten (25 kr. for voksne og 5 kr. for børn).

Bemærk ny dato: Tower Talk – A Play, A Tale

Aia Sofia Coverley Turan og Benjamin Savi har skabt udstillingen “A Play, A Tale”, og i dialog med Rundetaarns historiske konsulent Rasmus Agertoft kommer publikum bag udstillingen og historierne, som har været til inspiration

Der ligger et utal af tanker bag de skiftende udstillinger, man kan opleve i Rundetaarn i årets løb – og udstillingen ”A Play, A Tale” er ingen undtagelse. Her er udgangspunktet for de 22 deltagende kunstnere nemlig Rundetaarns historie og den omfattende samling af videnskabelige genstande og billeder, som tårnet er i besiddelse af.

Rundetaarn inviterer derfor til Tower Talk, hvor udstillingens arrangører, Aia Sofia Coverley Turan og Benjamin Savi, viser rundt i ”A Play, A Tale” og hjælper med at åbne værkerne.

De gør det i dialog med historisk konsulent i Rundetaarn Rasmus Agertoft, der vil dele sin viden om tårnet og det materiale fra samlingen, som kunstnerne har arbejdet med. Deltagerne i Tower Talken er også velkomne til at være med i samtalen, dele deres blik og tanker og stille spørgsmål til udstillingen og tårnets historie.

Kom med til et fyraftensarrangement om mødet mellem kunstnerisk historieformidling, videnskab og historie lige dér, hvor historierne har fundet sted. Det er gratis, når entréen er betalt, og ledsaget af et godt glas vin.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer