Åbent i dag kl. 10-20
Foto: Valerie Collart

Sculpture to Sculpture

Dato
08.05.2021
-
04.07.2021
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkluderet i alm. entré - husk Coronapas

Sculpture to Sculpture

Udstilling af skulpturelle værker skabt af danske og internationale kunstnere.

Sculpture to Sculpture ærer skulpturen som form, tilgang og værk med afsæt i billedhugger Willy Ørskovs skulpturteorier. Udstillingen undersøger hvorvidt en skulptur kan være objektiv, referenceløs og opleves udelukkende på sine egne præmisser i dialog med Rundetaarns bredspektrede publikum og særegne arkitektoniske detaljer. De deltagende kunstnere er særligt inviterede grundet deres individuelle og forskellige tilgange til den tredimensionelle skulptur eller en abstrakt fortolkning af denne. Udstillingen med værker af Tina Maria Nielsen, Milena Bonifacini, Julie Stavad, Valerie Collart og Carl Emil Jacobsen formidler samtidskunst af høj kvalitet på tværs af generationer og faglige baggrunde.

Sculpture to Sculpture har fokus på form, materialitet og taktilitet og værkernes dialog med hinanden, med kroppen og de besøgendes sanser, mens de eksperimenterer med det ugenkendelige versus det genkendelige. De går desuden i dialog med billedhugger og professor Willy Ørskovs filosofiske og konsekvente teorier om, hvad en skulptur er eller kan være. Willy Ørskov skriver om “den åbne skulptur”, at skulpturen ikke bør referere til noget konkret, men til hele verden og at skulpturen kan formulere det, sproget ikke formår. Skulpturen er, ifølge Ørskov, en materie, der eksisterer i tid, rum og energi. I To Vildveje skriver Willy Ørskov:

Jeg bliver spurgt, hvorfor jeg beskæftiger mig så meget med filosofi. Det er fordi skulptur – efter min opfattelse – er beslægtet med filosofi, derved at skulptur ligesom filosofi er en iagttagelse af og en refleksion over forhold mellem tid, rum og stof og heroverfor krop og bevidsthed. Dog, modsat filosofien, som er abstrakt, er skulptur en bevidstgørelse deraf ved konkrete eksempler.

Sculpture to Sculpture finder sted i Rundetaarns Bibliotekssal som mellem 1657- 1861 fungerede som universitetsbibliotek og siden 1987 har huset udstillinger og koncerter midt i København. Lokalet er 811 m2 med en loftshøjde på 385 cm, hvilket gør det interessant som rum, fordi det indgyder en særlig rumlighed, som giver plads til hvert enkelt værk, til bevægelsen omkring værkerne og blikket, som vandrer ud og ind gennem søjler, sprossede rundede vinduer og sommerlyset, der understøtter værkernes placering.

Det første i rækken af fem kunstnerportrætter kan ses her med Milena Bonifacini, som er filmet i sit atalier på Fyn.

Program
I forbindelse med udstillingen er planlagt et særligt program, hvor alle events har udstillingens tematik for øje. I perioden vil der være omvisninger i udstillingen, talks med gruppen Topic Talks, koncert samt lerskulptur-workshop for børn. Programmet er skabt i samarbejde med Thorvaldsens Museum, som også er vært for nogle af arrangementerne. Information om arrangementerne opdateres, se mere her.

  • 26. maj Tower Talk med kurator Henriette Noermark
  • 9. juni Omvisning i udstillingen med kurator Henriette Noermark med efterfølgende omvisning på Thorvaldsens Museum
  • 17. juni Koncert med Tobias Elof og Jonathan Bremer
  • 20. juni Familiedag med skulpturworkshop for børn
  • 24. juni Topic Talks i Rundetaarn – 25. juni på Thorvaldsens Museum

Støttet af Statens Kunstfond og L.F. Foghts Fond.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer