Alle dage 10-20

Sommerferie i Rundetaarn

Denne sommer bliver der rig mulighed for at udforske tårnets historie fra bund til top. Tag familien med på opdagelse af tårn og observatorium.

Gå på opdagelse i Rundetaarns særlige arkitektur, bevæg dig op ad sneglegangen og løs de syv eventyrlige prøver. Med et kort i hånden, er du godt klædt på til at finde de hemmelige steder, og svare på spørgsmål om det gamle tårn. Kortet finder du lige efter billetlugen og udleveres gratis.

Rundetaarn er lige så højt som 7 voksne giraffer ovenpå hinanden, så halvvejs oppe kan der være brug for en pause. Se fotoudstillingen i Bibliotekssalen, hvor Janne Klerks naturfotografier i stort format vises på udstillingen “Spejlinger ved himlens fod“. Bibliotekssalen huser også en café og shop.

Observatoriet på toppen af Rundetaarn

Hver søndag i skoleferien vil vores dygtige astronomer guide alle gæster på en tur ud i midten af vores solsystem. Hør om Solen, se nærmere på den gennem teleskopet ved hjælp af et særligt filter og studér solpletterne. Bemanding af Observatoriet sker kl. 13-16 og er åben for alle.

På platformen finder du, ud over Observatoriet og smuk udsigt til hele København, også den næsten hunderede år gamle Topkiosk. Kiosken er åbent kl. 10-17 de fleste dage, og sælger et stort udvalg af is, postkort, souvenirs og drikkevarer.

Den første biltur i Rundetaarn med dobbeltdøren i baggrunden 1902
Den første biltur i Rundetaarn med dobbeltdøren i baggrunden 1902.

Er du nysgerrig på historien, så har Rundetaarn på museumsapp’en USEEUM en række lydfortællinger, som kan lyttes både før og under besøget. Download gerne app’en på forhånd og se efter USEEUM logoet.

Rundetaarn ønsker alle en rigtig god sommer!

Besøg Observatoriet i forbindelse med Anemonens kometforestilling

Rundetaarn og Anemonen tager hul på et spændende samarbejde i forbindelse med teatrets forestilling ”Kometen Kommer”. Kombiner teateroplevelsen med en tur i Rundetaarn, og se Europas ældste fungerende observatorium med egne øjne. Forestillingen spiller fra den 25. januar til den 20. februar 2022.

Med “Kometen Kommer” kan man opleve en af Tove Janssons helt store Mumiklassikere i en rørende og livsbekræftende opførelse på Anemonen. Anemonen åbner den gamle historie for nutidens børn i en fortryllende musikalsk og visuelt overraskende forestilling i samarbejde med det prisvindende kompagni Teater Graense-Loes.

Kom med til den trygge Mumidal, hvor Mumitrolden, Snif, Mumifar og Mumimor bor. Her er alt godt. Børnene leger. Mor bager kager. Men pludselig bliver det hyggelige liv truet. Et mærkeligt udefineret himmelfænomen gør alting gråt og støvet. Ingen forstår, hvad det er. Mumimor og Mumifar sender Mumitrolden og Snif af sted mod observatoriet i De Ensomme Bjerge for at finde svaret. En komet har direkte kurs mod Mumidalen …

Forestillingen er for børn i alderen 6-12 år.

Køb billetter på Anemonen.dk 

Gratis børnebillet til Rundetaarn

Når du køber billetter til “Kometen Kommer”, får du 1 stk. gratis børnebillet til Rundetaarn pr. købt børneteaterbillet. På teaterbilletten sidder en lille slip, som giver gratis adgang til Rundetaarn mod aflevering i billetsalget en valgfri dag til og med marts 2022.

Halv pris for skoleklasser

I forbindelse med “Kometen Kommer” får skoleklasser 50 procent rabat på adgang til Rundetaarn og får desuden en præsentation af Europas ældste fungerende observatorium på toppen af toppen. Her kan eleverne se ind i den store kikkert fra 1929 og lade tankerne vandre mod universet. 

Besøget i Rundetaarn finder sted, før eller efter I har set “Kometen Kommer” på Anemonen. Hvis I ser “Kometen Kommer” kl. 9.30, kan I besøge Rundetaarn efter forestillingen kl. 10.45-11.15. Hvis I ser “Kometen Kommer” kl. 11.00, kan I besøge Rundetaarn før forestillingen kl. 10.00-10.30.

Book jeres besøg i Rundetaarn hos Ditte Marie Lund på dml@rundetaarn.dk. Husk at oplyse ordrenummeret til billetterne til “Kometen Kommer”, samt hvornår I kunne tænke jer at komme i Rundetaarn. Der tages forbehold for udsolgte tider. Vi har en maks. kapacitet i Observatoriet på en klasse + lærere pr. besøg.

Hør mere om Europas ældste fungerende observatorium på toppen af Rundetaarn.

Jul i Observatoriet

Tre tirsdage op til jul kan du kigge stjerner i Rundetaarn, høre mere om planeter og kometer og lave din egen planetpynt til at tage med hjem.

For enden af Sneglegangen, helt oppe på toppen af Rundetaarn, ligger Europas ældste fungerende observatorium. Herfra har astronomer i århundreder kigget ud i verdensrummet for at se nærmere på planeter, kometer, og hvad der ellers viste sig på himlen.

Tre tirsdage i december – den 7., 14. og 21. december – inviterer Rundetaarn til ”Jul i Observatoriet”, hvor du også selv kan prøve den store kikkert under kuplen på toppen af tårnet. Vores dygtige observatorer viser dig, hvad du skal kigge efter, og fortæller om Observatoriet og alt det, man gennem tiden har kunnet se herfra.

Lige til at hænge på juletræet

Vidste du for eksempel, at en astronom i 1807 selv mente at have opdaget en komet fra Rundetaarn? Eller vidste du, at en komet var anledningen til, at tårnet blev oplyst til fest for næsten 200 år siden? Kongen og dronningen skulle nemlig på besøg for at se kometen, hvis hale strakte sig over næsten en fjerdedel af himlen.

Du kan også lave din eget planetpynt i vores juleværksted, der befinder sig lige ved indgangen til Bibliotekssalen. Her kan du lægge dine helt egne farver på planeter og kometer og klippe og klistre, så du ender med at have den flotteste astronomiske julepynt – lige til at hænge på juletræet, når du kommer hjem.

Vi glæder os til at se dig i Rundetaarn. Glædelig jul!

Klip planetpynt derhjemme

Du kan også klippe planetpynt hjemme hos dig selv. Print arkene ud, farv de ønskede himmellegemer, lim de to sider sammen og klip ud – og tilføj så lige til sidst en snor til at hænge planeten, stjernen eller kometen op. God fornøjelse!

Planetpynt med Jorden, Saturn og Venus

Planetpynt med Jupiter, stjerne og komet

Børneværksted – kroppen som lærred

I forbindelse med udstillingen Overgange #2 og som en del af Art Week Copenhagen inviterer vi til børneværksted med kunstner Nanna Lysholt Hansen.

I børneværkstedet skal vi tegne på hud. Vores egen hud og hinandens hud. Vi bruger tør kropsmaling og fri fantasi. Værkstedet ledes af kunstner Nanna Lysholt Hansen.

Børneværkstedet er en del af udstillingen Overgange#2 og er en del af Art Weeks program, og det er gratis når entré til Rundetaarn er betalt.

Familiedag med skulpturworkshop for børn

Hvad kan der komme ud af en klump ler? Ja, hvad kan der ikke? Mulighederne er mange, når vi inviterer til familiedag i samarbejde med Thorvaldsen Museum i Bibliotekssalen.

Thorvaldsen kom ind på kunstakademiet for at lære portrætkunst i en alder af kun 11 år! Prøv at se om du kan gøre ham kunsten efter. I samarbejde med billedkunstner Louise Hindsgavl har Thorvaldsen Museum udviklet et portrætmodelleringskit der giver børn og barnlige sjæle mulighed for at lave deres egen kunst. Denne familiedag kan du i Bibliotekssalen, omgivet af vores aktuelle udstilling “Sculpture to Sculpture”, selv prøve kræfter med at lave skulpturer under kyndig vejledning af en underviser fra Thorvaldsens Museum. Inden da kan du gå på opdagelse i udstillingen og finde inspiration i de mange værker, skabt af nulevende kunstnere.

Leret, der bruges til workshoppen, er selvhærdende ler, der ikke skal brændes. Så det er muligt at tage det med hjem efter workshoppen.

Workshoppen er åben kl. 13-16 og det er ikke nødvendigt at bestille plads. Et kit med materialer koster 40 kr., som kan betales ved bordene.

Workshoppen er gjort mulig i samarbejde med Thorvaldsen Museum.

 

Illustration: Sisse Haugaard

Det gamle tog – børnekoncert med Spillebillen -UDSOLGT

Rejs med “Det gamle tog” i det gamle tårn! Lyt til en koncert, der vil få alle børn i sommerferiestemning, når Spillebillen holder releasekoncert for den nye børneplade.

Karen Marie Bille/Spillebillen udkommer med sin sjette børneplade “Det gamle tog” fredag den 25. juni 2021. Det fejres med en festlig releasekoncert for børn og deres familier lørdag den 26. juni kl. 11 i Bibliotekssalen i Rundetaarn.

“Det gamle tog” er 10 helt nye børnesange om en togrejse – fortidens og fremtidens rejseform. Tag hele familien med på rejsen, hvor vi synger fyrbøderens vise, danser med togrøverne og ser solen gå ned i horisonten.

Musikken er levende og iørefaldende, instrumenterne er nypudsede, og Karen Marie er togkonduktøren, der sammen med sit dygtige band inspirerer både børn og voksne til musik, leg og bevægelse. Tag med på turen, når vi fejrer Spillebillens nye plade og skyder sommerferien i gang på en glad og musikalsk måde!

Koncerten koster kun almindelig entré til Rundetaarn; 40kr. for voksne og 10kr. for børn (5-15år, børn under 5 år er gratis). Der er dog et begrænset antal pladser, derfor kan billetten forudkøbes – bestil venligst også gratis plads til børn under 5 år. Alle over 14 år skal fremvise Corona-pas ved indgangen.

Bemærk, at Bibliotekssalen er lukket for øvrige gæster imens koncerten finder sted.

Lyt til Spillebillen på Spotify, Instagram og se mere på Spillebillen.dk

Udstil din tegning i Rundetaarn

I dagene efter Rundetaarns genåbning kan de besøgende børn tegne deres egne kunstværker og udstille dem i Bibliotekssalen, hvor børn og voksne også kan gå på opdagelse i rummets historie.

Når man besøger Rundetaarns Bibliotekssal, plejer man at kunne opleve en af de skiftende udstillinger, der vises året rundt. Men i dagene efter Rundetaarns genåbning er det en lille smule anderledes.

Fra den 21. april og halvanden uge frem kan de besøgende børn nemlig tegne og udstille deres egne kunstværker i den 800 kvadratmeter store Bibliotekssal. Vi har stillet tegneborde klar, så børnene kan skabe fantasifulde tegninger med motiver fra Rundetaarn eller lige, hvad de har lyst til.

Tegnebordene er åbne i hele Rundetaarns åbningstid, og vi har naturligvis taget de nødvendige coronahensyn. Hvert barn får således udleveret en kuffert med tegneredskaber, der afsprittes mellem hvert besøg.

I løbet af sin lange historie er Bibliotekssalen blevet brugt til lidt af hvert. Samtidig med at tegnebordene er åbne, kan børn og voksne gå på opdagelse i det enorme rum og blive klogere på nogle af alle de ting, der er sket her.

Familiedag: Lyt til træerne – kl. 13.00

Denne familiedag i Rundetaarn byder på hele to fortællekoncerter kl. 11 og kl. 13 for børn i alderen 2-7 år og deres voksne.

Marie Priem, Karen Duelund Guastavino og Louise Schrøder inviterer på musikalsk nærvær i Papirskovens eventyrlige univers, hvor skrædderkaninerne Zig og Zag bor.

“Skrædderkaninerne lytter til træerne” fremføres som et samspil mellem højtlæsning og levende musik og sang. Genkendelige, klassiske værker strømmer ind og ud af fortællingen og indimellem dukker også anderledes lyde og nye toner op.

Vi møder de flittige kaniner, da de er i gang med at sy en luftballon. De syr og syr og de har arbejdet alt for meget, alt for længe. Da de endelig er færdige, falder de om af udmattelse. Halvt i søvne bliver de draget af en lyd, der fører dem dybt ind i skoven. Er der nogen, der kalder på dem? Eller er det en sang de kan høre?

På deres vej gennem skoven møder de 12 forskellige træer. (Birk, lærk, gran, kastanje, poppel, blodbøg, alm. bøg, lind, løn, pil, ask og eg). Skrædderkaninerne spørger træerne, om det er dem, der kalder, men fordi de spørger og spørger og glemmer at lytte, får de intet svar! Så finder de ud af at træerne har en hemmelighed!

Til sidst må de flyve op til månen i deres luftballon. Månen hvisker hemmeligheden til dem, og først da forstår de, at de skal lukke øjnene, slappe af og lytte til træerne, så finder de indre ro. – Det er træernes hemmelighed!

Musikken er på den måde bindeleddet mellem kroppen, sjælen og naturen. Vi skal ikke stresse afsted, men huske at give os tid til at lytte.

Papirskovens univers er skabt af Marie Priem, der udover at være forfatter og illustrator også er sanger. I tæt samspil med saxofonist og sanger Karen Duelund Guastavino og pianist Louise Schrøder bliver Papirskovens finurlige og eftertænksomme univers levende i ord, sang og musik.

Koncerterne er støttet af Københavns Musikudvalg.

Det praktiske:

Fortællekoncerten kan opleves kl. 11.00 og kl. 13.00 søndag d. 30. maj og varer 30 min. Koncerten henvender sig primært til børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Billetpris er 60kr. for voksne og 40kr. for børn op til og med 15 år.

Bibliotekssalen er en sal med stor rumklang, og støj fra mindre søskende vil derfor kunne forstyrre oplevelsen. Vi anbefaler derfor, at familier deltager med børn inden for målgruppen 2-7 år. Bibliotekssalen er lukket for øvrige besøgende imens koncerten foregår.

UDSOLGT: Familiedag: Lyt til træerne – kl. 11.00

Denne familiedag i Rundetaarn byder på hele to fortællekoncerter kl. 11 og kl. 13 for børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Fortællekoncerten kl. 11 er udsolgt, men der er stadig billetter til den kl. 13.

Marie Priem, Karen Duelund Guastavino og Louise Schrøder inviterer på musikalsk nærvær i Papirskovens eventyrlige univers, hvor skrædderkaninerne Zig og Zag bor.

“Skrædderkaninerne lytter til træerne” fremføres som et samspil mellem højtlæsning og levende musik og sang. Genkendelige, klassiske værker strømmer ind og ud af fortællingen og indimellem dukker også anderledes lyde og nye toner op.

Vi møder de flittige kaniner, da de er i gang med at sy en luftballon. De syr og syr og de har arbejdet alt for meget, alt for længe. Da de endelig er færdige, falder de om af udmattelse. Halvt i søvne bliver de draget af en lyd, der fører dem dybt ind i skoven. Er der nogen, der kalder på dem? Eller er det en sang de kan høre?

På deres vej gennem skoven møder de 12 forskellige træer. (Birk, lærk, gran, kastanje, poppel, blodbøg, alm. bøg, lind, løn, pil, ask og eg). Skrædderkaninerne spørger træerne, om det er dem, der kalder, men fordi de spørger og spørger og glemmer at lytte, får de intet svar! Så finder de ud af at træerne har en hemmelighed!

Til sidst må de flyve op til månen i deres luftballon. Månen hvisker hemmeligheden til dem, og først da forstår de, at de skal lukke øjnene, slappe af og lytte til træerne, så finder de indre ro. – Det er træernes hemmelighed!

Musikken er på den måde bindeleddet mellem kroppen, sjælen og naturen. Vi skal ikke stresse afsted, men huske at give os tid til at lytte.

Papirskovens univers er skabt af Marie Priem, der udover at være forfatter og illustrator også er sanger. I tæt samspil med saxofonist og sanger Karen Duelund Guastavino og pianist Louise Schrøder bliver Papirskovens finurlige og eftertænksomme univers levende i ord, sang og musik.

Koncerterne er støttet af Københavns Musikudvalg.

Det praktiske:

Fortællekoncerten kan opleves kl. 11.00 og kl. 13.00 søndag d. 30. maj og varer 30 min. Koncerten henvender sig primært til børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Billetpris er 60kr. for voksne og 40kr. for børn op til og med 15 år.

Bibliotekssalen er en sal med stor rumklang, og støj fra mindre søskende vil derfor kunne forstyrre oplevelsen. Vi anbefaler derfor, at familier deltager med børn inden for målgruppen 2-7 år. Bibliotekssalen er lukket for øvrige besøgende imens koncerten foregår.

https://youtu.be/Jm-yfow7YfU

Live: Fortællerundvisning om yggenykkerne

Hør historien om yggenykkerne, der stjal Rundetaarn, på vores livestreamede fortællerundvisning op til jul.

For mange år siden stjal de små trebenede væsener, yggenykkerne, Rundetaarn – og heldigvis satte de det på plads igen. Men hvordan gik det egentlig til i børnebogsklassikeren fra 1968, skrevet af Jørn Birkeholm?

Hør historien om yggenykkerne, når Rundetaarn op til jul inviterer til en livestreamet familierundvisning i det tomme tårn. For selv om tårnet er lukket for besøgende, står vi stadig på spring for at fortælle alle de gode historier, det rummer.

Den livestreamede rundvisning begynder kl. 11.00 og kan følges på Instagram. Klik for at komme til Rundetaarns Instagram-profil.

Yggenykkeligt juleklipperi

Husk, at du også kan få Rundetaarn hjem til dig med vores flotte juleklippeark, som du kan downloade i hele december.

Pynt træet, boghylden eller dørkarmen med det gamle tårn og motiver fra det. Du kan dekorere dit hjem med hunden med øjne så store som Rundetaarn og kravleyggenykker med nissehuer – lige til at printe ud.

Læs mere om juleklipperiet og hent klippearkene

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer