Åbent i dag kl. 10-18

Lueenas feat. Rezwan Taha, Zeki Jindyl og Viktoria Søndergaard

Oplev den elektriske strygerduo Lueenas i Bibliotekssalen, når de får selskab af sangerinden Rezwan Taha, vibrafonist og komponist Viktoria Søndergaard og saxofonist Zeki Jindyl.

Lueenas (Maria Jagd og Ida Duelund) har markeret sig som en ny, frisk stemme på den danske filmmusikscene, hvor de gør oprør mod ideen om komponisten som et sologeni. Som de første i Danmark har de lavet et filmscoreband, der insisterer på samarbejde som en del af deres kompositionsproces. En proces, der involverer eksperimenter med strengeinstrumenternes grænser, og leg med akustiske, forstærkede og elektroniske lydkilder.

Lueenas har blandt andet skabt værker for Nationalmuseet, spillefilm for Nordisk Film og flere serier for DR, og arbejdet med nogle af Københavns unikke skikkelser inden for filmproduktion. Tone Ottilie, Martin De Thurah, på filmen Baby Pyramid af Cecilie McNair – som de blev nomineret til en Robert for og senest var de nomineret til en Carl Prisen som årets komponister.

Rezwan Taha er en kurdisk sangerinde, som når hun synger, gør det med forbindelse til det allerdybeste sted i sin sjæl – et sted fyldt med både glæde, længsel og masser af leg. Musikalsk blander hun nordisk melankoli med kurdisk inderlighed, varme og kraft.

Den prisbelønnede vibrafonist og komponist Viktoria Søndergaard tager chancer og sætter personligt aftryk. Hun er et forbillede og en positiv rollemodel for andre unge musikere, idet hun viser vejen gennem sin modne og stærke musikalitet.

Bedst kendt for sin rolle i det kritikerroste noiserock-band Narcosatanicos strækker Zeki Jindyls talenter sig ubesværet ind i kammerjazzens riger med ensemblet Caktus og de innovative lyde af J. Ludvig III. Som saxofonist for Narcosatanicos bringer Jindyl en unik berøring til bandets eksperimentelle landskab, berigende det med sjælfuld intensitet og subtile arabiske nuancer.

Koncerten afholdes i Rundetaarns Bibliotekssal i samarbejde med Jazzhus Montmantre, og er kurateret af Sean-Poul de Fré Gress. 

Dørene åbner kl. 19.

Koncerten begynder kl. 20.

UDSOLGT – Familiekoncert: Musiksanseriet

Dans, sving, snur rundt og nyd en musikalsk sansestund for de mindste, når det prisvindende orkester Musiksanseriet indtager Rundetaarn.

Musiksanseriet er et sanseligt, legesygt, vedkommende og nærværende univers for børn og deres voksne, der kredser om sanselighed, leg og kreativitet.

Musiksanseriets mission er at videregive glæden til musik og inspirere børn og voksne til at synge, danse, lytte og opleve musikken med hele kroppen og hjernen.

Børnene bliver mødt, præcis hvor de er, og musikken er først og fremmest for dem. Sangene knytter sig altid til en for barnet relaterbar situation, og babyblues, lækre ørehængere, råswingende dansehits og afslappende lyttesange sætter rammen.

Koncerten varer 45-50 minutter og er for børn på 0-6 år og deres voksne. Dørene åbner kl. 9:30.

Efter koncerten kan I gå på opdagelse i den aktuelle, sanselige familieudstilling i Bibliotekssalen, hvor det er helt okay at røre, udforske og lege med værkerne. Adgang til udstillingen er inkluderet i billetten.

Medvirkende

  • Malene Kjærgård – Sang
  • Calle Brickman – Klaver
  • Tobias Dall – Kontrabas
  • Tira Skamby – Percussion

Hvem er Musiksanseriet?

Bag Musiksanseriet står Malene Kjærgård, der er sanger, hovedkomponist og tekstforfatter.

Gennem Musiksanseriet har Malene skabt et stærkt musikalsk univers for børn, forældre og fagpersonale, og på Musiksanseriets Instagram-profil inspirerer hun dagligt mere end 24.000 følgere til at få mere sang, musik, bevægelse, og leg ind i hverdagen. Hun har også udgivet to albums med Musiksanseriet, og afholder koncerter for børn og deres voksne rundt om i landet.

Musiksanseriet vandt “Børnejazzprisen” til Danish Music Awards Jazz ‘23, derudover blev Malene i august 2021 tildelt Carl Prisen “Årets Børnekomponist 2021”, og blev i november 2020 tildelt en Danish Music Award: “Børnejazzprisen 2020”.

Læs mere om Musiksanseriet her eller lyt på Spotify eller Apple Music.

“Peter og ulven” med Coco Hjardemaal og DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet (UDSOLGT)

Oplev Prokofievs klassiske musikeventyr om Peter og ulven – spillet af DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet og fortalt af Coco Hjardemaal, som du måske kender som Oda Omvendt fra DR Ramasjang.

Rundetaarn viser i øjeblikket udstillingen ”Dansker med ulve”, hvor man kan stå ansigt til ansigt med ulve og mærke, hvad de gør ved os. I anledning af udstillingen kan børn og voksne opleve en af de mest kendte og elskede historier om ulven: komponisten Sergej Prokofievs klassiske musikeventyr ”Peter og ulven” fra 1936.

”Peter og ulven” handler om drengen Peter, der en yndig morgen glemmer at lukke havelågen efter sig, hvilket giver anledning til både drama og vellyd, når anden, fuglen, katten og ulven får øje på hinanden og mere til. Figurerne spilles af hver sit instrument, så ”Peter og ulven” har også gennem generationer fungeret som en måde at introducere børn til den klassiske musik, hvilket også var meningen fra Prokofievs side.

En perlerække af fortællere

Prokofiev skrev oprindelig det musikalske eventyr for et fuldt symfoniorkester, men det er senere bearbejdet flere gange. Komponisten selv spillede for eksempel en klaverversion for Walt Disney, der blev så begejstret, at han lavede eventyret til en tegnefilm. I Rundetaarns Bibliotekssal spiller DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet ”Peter og ulven” i en bearbejdning for fem blæsere.

”Peter og ulven” er blevet indspillet et utal af gange, og rækken af fortællere er tilsvarende lang. Både David Bowie, Sting, Sean Connery og Sophia Loren har lagt stemme til eventyret, som på dansk grund af blevet fortolket af blandt andre Jesper Klein, Malene Schwartz og Mogens Wieth.

Til opførelsen i Rundetaarn bliver historien fortalt af skuespilleren, sangeren og danseren Coco Hjardemaal, der blandt andet er kendt som Oda Omvendt på DR Ramasjang. Hun har også spillet Søs i de seneste tre ”Far til fire”-film og balletdanseren Åse i tv-serien ”Dansegarderoben”, og de sidste fem år har hun optrådt solo på scenen med sang og rytmer som sit eget orkester.

Koncerten varer omkring en halv time. Billetprisen inkluderer almen entré til Rundetaarn, så før og efter koncerten er der mulighed for at se udstillingen ”Dansker med ulve” og nyde København mest charmerende udsigt fra toppen af tårnet.

Anbefalet aldersgruppe: børn på 5-10 år og deres voksne

Foto: Julia Severinsen

Koncert: LiveStrings feat. Nicolai Kornerup

Du kender dem fra X Factor og for deres arbejde med stjerner som Kygo, MØ og Lukas Graham. Nu kan du opleve strygerensemblet LiveStrings i eget navn, når de indtager Rundetaarn i selskab af prisvindende pianist og komponist Nicolai Kornerup.

Ingen kan som LiveStrings binde sløjfe på musik, der spænder vidt over tid og sted. Fra barok og helt frem til nutidens pop – og tilbage igen! Efter at have spillet sammen med de største stjerner i både ind- og udland, byder dette efterår på deres første turné i eget navn. 

I den forbindelse lægger de også vejen forbi Rundetaarns historiske Bibliotekssal, hvor de i selskab af Nicolai Kornerup vil tage publikum med på en musikalsk rejse, der ikke lader sig begrænse af én genre! Ensemblet vil fremføre både egne numre og klassisk musik af bl.a Händel-Halvorsen og Prokofiev, men overrasker også med nordiske klange, festlige toner fra østeuropæisk folkemusik, fortolkninger af moderne popnumre og helt nye stykker fra ensemblets kommende album.

I anledningen af julemåneden spiller de også deres stemningsfyldte ”Christmas Medley” i det gamle tårn, hvor publikum kan trække sig tilbage fra Købmagergades trængsel og alarm og nyde den magiske musik.

Om Livestrings


Strygerensemblet LiveStrings’ vision er at bringe kammermusikken ind på nye scener og udbrede den til et nyt publikum gennem egne projekter og i tæt samarbejde med artister på tværs af genrer. 

LiveStrings har indspillet og turneret med verdensstjerner som Eminem, Michael Bublé, Kygo, såvel som nogle af Danmarks største navne, herunder Lukas Graham, MØ, Jada, Rasmus Seebach, Artigeardit og mange flere. De fremragende instrumentalister er også kendt fra optrædener i TV-programmer såsom X Factor, Toppen af Poppen, Melodi Grand Prix og Go’ Morgen Danmark. 

Ensemblets musikere er alle uddannet fra præstigefyldte musikkonservatorier rundt om i hele verden og har flere ledende stillinger i landets bedste orkestre, heriblandt Danmarks Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Det Kongelige Kapel.  

Læs mere på LiveStrings.dk

Medvirkende

Andrea Gyarfas Brahe – violin

Karen Johanne Pedersen – violin

Sidsel Most – bratsch

Live Johansson – cello

Nicolai Kornerup – klaver

Dørene åbner kl. 18.30
Koncerten begynder kl. 19
Der vil være pause undervejs i koncerten.

Jazzhus Montmartre præsenterer: Rosàlia de Souza Quarteto 55º i Rundetaarns Bibliotekssal (UDSOLGT)

Træd ind i Rundetaarns Bibliotekssal og lad dig fortrylle af den brasilianske sanger Rosàlia de Souza. Hun tager dig med på en musikalsk rejse med den dynamiske danske trio Jonas Johansen, Peter Rosendal og Graig Earle. De får selskab af den strålende saxofonist, Hans Ulrik. Sammen fylder de den historiske sal med tropiske rytmer og melodier, du sent vil glemme.

Rosalia blev introduceret til Jonas Johansen i 2017 under en uges koncerter på Jazzhus Montmartre, og de to opdagede straks, at de var et stærkt musikalsk match. Siden det har bandet spillet flere succesrige turnéer med enormt positive reaktioner på festivaler og spillesteder rundt i Danmark og Sverige.

Rosàlia de Souza er en af nutidens mest spændende og engagerende fortolkere af Samba, Bossa Nova og den bredere brasilianske musiktradition. I hendes stemme og optræden føler man essensen og raffinementet af Rio de Janeiro (hendes fødeby) i 60’erne, mens hendes individualitet lyser igennem med en moderne sensibilitet og energi. Hun har arbejdet med nogle af de største navne i Brasilianske musik (Marcos Valle, Toco, Roberto Menescal) samtidig med at hun har udviklet tæt samarbejde med nogle af europas bedste musikere og har 13 udgivelser i eget navn. Rosalia rejser over hele verden, og de 55 º er Københavns breddegrad, hvor denne gruppe har sit udspring.

I Danmark kan man ikke forestille sig en mere passende trio til et samarbejde med Rosalia. Mester trommeslageren Jonas Johansen er, udover at være kendt gennem årtier på toppen af den danske jazzscene, også ekspert i den brasilianske musiktradition (Eliane Elias m.fl.) Peter Rosendal kombinerer folke- verdens- og jazzmusik på en helt unik måde, og har både indspillet og boet i Brasilien i længere perioder. Graig Earle er kendt for sit solide virtuost understøttende basspil med varm lyd og rytmisk overskud. Sammen har de 3 danskboende musikere spillet hundredvis koncerter sammen på tværs af en bred vifte grupper, fra Chris Minh Doky Trio over Nancy Harms Kvartet, Rosendal.Earle.Templeton, Magnus Thuelund Trio og til Line Kruses Grupper.

Hans Ulrik (saxofon). Hans Ulrik er ”special guest” ved denne specielle koncert. Han har spillet med grupper med gruppen før i en tidligere konstellation, og passer perfekt til både ensemble og stil. Han er er af de helt store, toneangivende saxofonister i Skandinavien og Jonas Johansen og ham har arbejdet sammen siden den spæde start af begges karrierer.

Dørene åbner kl. 19.00

Koncerten begynder kl. 20.00

Medvirkende

Rosàlia De Souza – Vokal

Peter Rosendal – Klaver

Graig Earle – Kontrabas

Jonas Johansen – Trommer

Special Guest: Hans Ulrik (Saxofoner)

”Imitationer af liv” pop-up performances: Dyrelyde i storbyen

Natur og kultur mødes, når fire klassiske sangere lader køernes sang og ammesøernes grynten fylde Rundetaarn, Hovedbiblioteket, Nikolaj Kunsthal, Thorvaldsens Museum og Glyptoteket under Golden Days.

Øf! Muh! Kykkeliky! Oplev landbrugsdyrenes lyde midt i storbyen, når Kirstine Fogh Vindelevs korværk ”Imitationer af liv” popper op i miniudgave på en række københavnske kulturinstitutioner under Golden Days festival, der i år undersøger landet som fænomen, fortælling, sted og værdibåret slagmark.

Komponist Kirstine Fogh Vindelev er vokset op på landet med den danske sangskat, som ofte romantiserer landlivet. Med ”Imitationer af liv” kommer dyrene til orde i et naturtro korværk for dyrelyde.

Den 16. september vil værket poppe op på fem lokationer ­– Rundetaarn, Hovedbiblioteket, Nikolaj Kunsthal, Thorvaldsens Museum og Glyptoteket. 


Pop-up-versionen af værket varer 10 minutter og opføres først i Rundetaarn og herefter på de øvrige institutioner efter følgende tidsplan:

Rundetaarn

Performance kl. 13.00 – 13.30

Københavns Hovedbibliotek
Performance kl. 13.45 – 14.00

Ved værket ”Kornmark på Nikolaj Plads” ved Nikolaj Kunsthal 
Performance kl. 14.15 – 14.45 

Thorvaldsens Museum
Performance kl. 14.55 – 15.15

Glyptoteket
Performance kl. 15.40 – 16.00

Bemærk at der på Thorvaldsens Museum, Glyptoteket og i Rundetaarn opkræves alm. entré for at kunne opleve performancen, mens der ved Nikolaj Kunsthal og i Hovedbibliotekets forhal er gratis entré.

Sangere:

Nina Smidth-Brewer

Gustav Johansson

Morten Grove Frandsen

Klara Thordsen

Foto: Trinitatis Kirke

Kammerkoncert: Kærlighed i musik og poesi

Kom til en stemningsfuld koncert i Bibliotekssalen med kærlighed som tema, når vokalsolister fra Trinitatis Solistensemble opfører kærlighedssange for sang, lut og klaver.

Oplev musik fra forskellige tidsperioder, når Trinitatis Solistensemble indtager Bibliotekssalen med sange om kærlighed. Aftenen byder på sange af Dowland, madrigaler af Josquin des Prez og lieder af Schubert og Brahms m.fl. Mellem sangene oplæses passager fra litteraturen af sognepræst Erik Høegh-Andersen, som inspiration og afsæt til musikken. 

Christine Nonbo, sopran

Rikke Lender, mezzosopran

Rasmus Gravers, tenor

Rasmus Kure Thomsen, bas

Mats Knutsson, klaver

Dohyo Sol, lut

Erik Høegh-Andersen, oplæsning

PR-foto: Kristine Funch

Papirskoven fortællekoncert: Lyt til Månen (UDSOLGT)

Oplev en fin og finurlig fortællekoncert fra Papirskoven med Måneskinssonaten i musikalsk og poetisk fortolkning for børn og voksne.

Fortællekoncerten “Lyt til Månen” er en nyfortolkning af Beethovens klassiske mesterværk Måneskinssonaten. Handlingen udspringer af børnebogen “Skrædderkaninerne og Måneskinssonaten”, skrevet og tegnet af Marie Priem, og fremføres live af to klassiske musikere og en fortæller. 

De fleste kender Måneskinssonatens drømmende førstesats, men klaversonaten består egentlig af tre forskellige satser. I “Lyt til Månen” flettes musikken fra alle tre satser ind i den poetiske fortælling om de to skrædderkaniner Zig og Zag og pigen, de kalder Nat. Hun dukker op helt alene og tavs en sen aften i Papirskoven. I hånden har hun en kuffert. Men hvem er hun? Og hvad er der i kufferten?

Medvirkende

Marie Priem, Fortæller
Karen Duelund Guastavino, klarinet, saxofon, percussion
Louise Schrøder, klaver

Koncerten varer 30 minutter.

Anbefalet aldersgruppe: Børn mellem 2 og 7 år og deres voksne.

Hør mere om Månen

Efter koncerten vil Rundetaarns astronomiske observator Christina Toldbo fortælle mere om den sagnomspundne måne, og I vil også kunne besøge Observatoriet på tårnets top og se den flotte linsekikkert. Der er plads til max 30 gæster ad gangen i Observatoriet.

I kan også gå på opdagelse i udstillingen “Dansker med ulve”, hvor I kan blive klogere på ulve i Danmark og stå ansigt til ansigt med de store rovdyr. Bemærk, at selv om udstillingen henvender sig til hele familien bør mindre børn følges med voksne, da der forekommer dramatiske scener og udstoppede dyr.

Foto: Kim Matthäi Leland

De Onde: Halloween-koncert for børn

Kom med til den ondeste børnekoncert i byen, når De Onde spiller op til dans i Rundetaarn. 

Der findes masser af god og artig musik i verden, men rigtig ond børnemusik er der kun ét band, der spiller, og de kan i anledning af Halloween opleves i Rundetaarns Bibliotekssal. Når De Onde går på scenen, er det helt i orden at pakke de gode manerer væk, for det kan nemlig være ret sjovt at være ond for en aften. De fire sortklædte superhelte leverer en familiekoncert fuld af ballade, humor, fantasi og ikke mindst rigtig ond musik, der kan få selv de sødeste englebørn til at synge med. 

Efter koncerten vil Rundetaarns astronomiske observator Christina Toldbo fortælle mere om den sagnomspundne måne og varulve, og det vil være muligt at besøge Observatoriet på tårnets top og se den flotte linsekikkert. Der er plads til max 30 gæster ad gangen i Observatoriet.

I kan også gå på opdagelse i udstillingen “Dansker med ulve”, hvor man kan blive klogere på ulve i Danmark og stå ansigt til ansigt med de vilde rovdyr. Bemærk, at selv om udstillingen henvender sig til hele familien bør mindre børn følges med voksne, da der forekommer dramatiske scener og udstoppede dyr.

Om De Onde

Bandet består af Peter Marott (trompet og sang), Tobias Trier (guitar og sang), Eva Skipper (bas og sang) og Carl Quist-Møller (trommer og sang). Når Peter spiller trompet, kan han spille så højt, at det vækker dem, der sover på den anden side af jorden. Tobias’ elektriske guitarspil laver de ondeste lyde, og Evas bas lyder vild, og skærende! Carl kan også tromme en takt, der er så skæv, at den kan få folk til at gå sidelæns, tale baglæns og jordkloden til at dreje den modsatte vej rundt, så dag bliver til nat!  

I 2021 vandt De Onde Børnejazzprisen, som uddeles i forbindelse med Danish Music Awards Jazz og er indstiftet for at anerkende musikere, der gør en ekstra indsats for at fange børn og unges interesse for improviseret musik og jazz.

Anbefalet aldersgruppe: Børn fra 4 år og deres voksne.

Læs mere om De Onde her.

Koncert + Talk: “Imitationer af liv” i Rundetaarn

Øf! Muh! Kykkeliky! Oplev Kirstine Fogh Vindelevs korværk for dyrelyde og hør komponisten fortælle om værket, når landet for en aften flytter ind til byen som led i den årlige Golden Days festival.

Komponist Kirstine Vindelev er vokset op på landet med den danske sangskat, som ofte romantiserer landlivet. Med ”Imitationer af liv” lader hun dyrene komme til orde i et korværk for dyrelyde, som forsøger at forholde sig naturtro til køernes sang og ammesøernes grynten i staldene.

Koncerten opføres af fire klassiske sangere og en slagtøjsspiller midt i byen i Rundetaarns Bibliotekssal og ledsages af en talk, hvor komponisten og den landmand, hvis dyrs lyde værket er baseret på, deltager.

Aftenen er en del af Golden Days festival, der i år undersøger landet som fænomen, fortælling, sted og værdibåret slagmark. Gennem 17 dage i september byder den storbybaserede festival landet op til dans med et program på mere end 150 arrangementer, der flytter byen på landet og landet til byen gennem kunst, arkitektur, tænkning, videnskab og musik.