Åbent i dag kl. 10-18

Valentinsdag med stjernekig og sød musik

Forelsket i København og træt af at trave rundt om søerne? Tag på en anderledes date i Rundetaarn denne Valentinsdag, hvor I kan kigge på stjerner og nyde et DJ-set af kærlige sange, når Mads Axelsen sætter stemningen i Sneglegangen.

Invitér din kæreste, flamme eller bedste ven på en unik date i Rundetaarn, hvor I sammen kan kigge på stjerner gennem linsekikkerten i Observatoriet. Mads Axelsen skruer op for musikken i Sneglegangens unikke akustik og lægger op til en romantisk aften i Københavns kærligste tårn.

Axelsen er en københavnsk DJ, radiovært og booker, og den 14. februar har han lovet et eklektisk mix af varme kærlighedssange, der passer godt til at fejre dagen med én man holder af – eller sig selv!

Nyd musikken, køb jer en lille forfriskning i Rundetaarns pop-up bar eller hold et lille hvil ved Kyssebænken inden turen går mod stjernerne i Observatoriet. Slut aftenen af på toppen med panoramaudsigt over København eller kig ind i den aktuelle udstilling i Bibliotekssalen, der for tiden er helt fyldt med kæmpemæssige papirblomster.

Stjernekig i Obervatoriet, musik og et besøg i Bibliotekssalen er inkluderet i alm. entré til Rundetaarn.

OBS! Rundetaarn er naturligvis ikke herre over vejret og sigtbarheden på himlen. 
Hvis det ikke er stjerneklart på aftenen, holder vi dog stadig Observatoriet åbent for besøg og I vil kunne nyde stemningen i tårnet og den smukke udsigt over kongens København.

Saxofonist/ sanger: Karen Duelund Guastavino. Fortæller/ sanger: Marie Priem. Pianist/ sanger: Louise Schrøder. Foto: Kristine Funch

Lyt til tiden – en fortællekoncert fra Papirskoven

Hvordan lyder tiden? Vær med, når Papirskoven udfolder en poetisk fortælling fyldt med musikalsk nærvær og klassisk musik for børn.

Fortællekoncerten “Lyt til tiden” tager publikum med på en tidsrejse, der er gennemstrømmet af den klassiske musiks mesterværker af blandt andre Carl Nielsen, Mozart og Beethoven. Glæd jer til en levende collage af fortælling og musik, hvor handlingen udspringer af børnebogen ”Skrædderkaninerne og Bingobjørnen rejser i tiden”.

Vi åbner porten til fortiden, hvor skoven er frisk og frodig. Vi lytter til Vivaldi’s ”Forår”, og en ugle kalder fra en trætop. Vi følger efter uglen og kommer helt tilbage til Istiden, hvor der altid er tid til is.

Så åbner vi porten til fremtiden og lytter til ”Clair de lune” af Debussy – men øv, det er midt om natten. Men heldigvis kan månen lyse for os – den er nemlig den samme måne til alle tider.

Til sidst åbner vi porten til evigheden. Det er som regel det sidste sted, man tager hen, og vi må sørge for at komme ud igen, ellers bliver vi derinde for evigt.

Papirskovens univers er skabt af Marie Priem, der er forfatter og illustrator til børnebøgerne om skrædderkaninerne. I tæt samspil med saxofonist Karen Duelund Guastavino og pianist Louise Schrøder bliver Papirskovens finurlige og eftertænksomme univers levende i ord, sang og musik.

Koncerten anbefales til børn mellem 4 og 9 år – og deres voksne.

Et univers af papirblomster

Koncerten finder sted i forbindelse med familieudstillingen ‘Rosenkanonen – kongens fortryllede have’ hvor kunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave med inspiration fra blomstrende genstande fra Christian IV’s Rosenborg og Kongens Have. Her folder blomsterne sig ud i fantasifulde formationer,  og børn og voksne kan gå på en sanselig vandring mellem smukke papirblomster og fortryllende draperede havetelte.  

Udstillingen løber fra 4. februar til 16. april og adgang til udstillingen er inkluderet i koncertbilletten.

Pressefoto: Sigurd Barrett

Børnekoncert: Sigurds Danmarkshistorie (UDSOLGT)

Hvem var Christian IV egentlig? Og hvordan er vi blevet til det folk, vi er? Tag med Sigurd Barrett på en sjov og lærerig musikalsk tidsrejse gennem hele Danmarkshistorien, når han spiller op til familiekoncert i Rundetaarn.

Tag børn eller børnebørn i hånden og kom med, når Sigurd blæser støvet af Danmarkshistorien i Rundetaarn med en familiekoncert fyldt med myter, fortællinger og masser af musik.

‘Sigurds Danmarkshistorie’ er for længst blevet en nyklassiker både i skoler og hjem, og nu bringer den folkekære musiker en af sine største succeser til Rundetaarn, hvor både store og små kan synge med på de elskede sange og mærke historiens vingesus i Christian IVs gamle tårn.

På 60 minutter tager Sigurd Barrett børn og deres voksne med på en fantastisk og spændende musikalsk tidsrejse, hvor han med spillevende fortælling, kostumer, sang og sjov fortæller hele Danmarks historie, så der er masser at snakke om efterfølgende på tværs af generationerne.

Undervejs skal vi høre om alt fra vikinger og munke til krige og konger – og naturligvis også om Rundetaarns gamle bygherre, kong Christian IV.

Sigurd bakkes op på scenen af guitaristen og multi-instrumentalisten Eskild Dohn, og publikum er garanteret en lærerig og underholdende koncertoplevelse for hele familien, der kan inspirere de nysgerrige til at blive endnu klogere på vores fælles historie.

Koncerten finder sted i forbindelse med familieudstillingen ‘Rosenkanonen – kongens fortryllede have’ hvor kunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave med inspiration fra blomstrende genstande fra Christian IV’s Rosenborg og Kongens Have. Her folder blomsterne sig ud i fantasifulde formationer,  og børn og voksne kan gå på en sanselig vandring mellem smukke papirblomster og fortryllende draperede havetelte.  

Udstillingen løber fra 4. februar til 16. april og adgang til udstillingen er inkluderet i koncertbilletten.

Foto: Phie Beckett

UngKlang: Luciakoncert i Sneglegangen

Fire sangere fra vokalensemblet UngKlang synger julen ind i Rundetaarn den 13. december med en Luciakoncert ud over det sædvanlige. Efter koncerten kan man kigge julestjerner fra teleskopet i Rundetaarns Observatorium.

Stil dig langs de hvidkalkede vægge i Sneglegangen og oplev den helt særlige akustik, når koret vandrer op gennem Rundetaarn, gør holdt i vinduesnicherne og lader stemmerne fylde det smukke, historiske rum med klassiske julesange.

Dejlig er den himmel blå

Efter julekoncerten kan I selv vandre op mod stjernerne og besøge Observatoriet på tårnets top. Vores dygtige astronomer bemander det fra kl. 18-21, hvor I kan se på stjerner gennem den store linsekikkert.

Både koncert og stjernekig er inkluderet i almindelig entré til Rundetaarn.
Kom i god tid og husk varmt tøj til Observatoriet.

Om UngKlang

UngKlang er et kunstnerisk vokalfællesskab bestående af 9 klassisk kor-trænede unge kvinder, som udfordrer den traditionelle forventning til, hvad klassisk korsang er. Sammen har de sunget i DR Pigekoret gennem flere år, og har optrådt som vokalensemblet UngKlang med klassisk kormusik ved en lang række lejligheder og arrangementer. 

UngKlang henvender sig til et bredt publikum og optræder på mange forskellige platforme – heriblandt TV, reklamefilm, teateroptrædener, koncerter og udstillinger.

Til julekoncerten i Rundetaarn er 4 ud af 9 af UngKlangs sangere til stede.

Stjernekig og astronomiske samtaler: Vi synger om lyset

Den 7. december 1676 offentliggjorde den danske astronom Ole Rømer sin banebrydende opdagelse af lysets hastighed i det franske tidsskrift Journal de Sçavans. Nøjagtig 346 år senere markerer vi årsdagen i Rundetaarn med en aften med ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, der står i både lysets og Ole Rømers tegn.

Lys er vigtigt – særlig i en mørk tid. I december måneds ”Stjernekig og astronomiske samtaler” skal vi derfor synge fællessange om lyset, som det er blevet beskrevet både konkret og symbolsk. Og bare rolig: I anledning af julemåneden titter der naturligvis også en julesang eller to ind. Fællessangene akkompagneres af Rundetaarns egen Johan May Nitschke på Bibliotekssalens koncertflygel.

Mellem sangene fortæller historisk konsulent i Rundetaarn Rasmus Agertoft om Ole Rømer og hans forbindelse med det gamle tårn. For selv om det var i Paris, at Rømer gjorde sin store opdagelse, spillede tårnet både før og efter hans ophold i Frankrig en stor rolle. Ja, faktisk var Ole Rømer næppe kommet til Paris, hvis det ikke havde været for Rundetaarn.

Kig selv i den store kikkert

Efter at have sunget og hørt om Ole Rømer er der mulighed for at besøge Observatoriet på toppen af Rundetaarn, som Rømer var leder af. Her kan du selv kigge ud i verdensrummet bistået af Rundetaarns dygtige observatorer. Husk varmt tøj!

Program: Stjernekig og astronomiske samtaler

Arrangementet er en del af programserien ‘Stjernekig og astronomiske samtaler’, der finder sted i Rundetaarn en gang om måneden hele vinterhalvåret. Her kan du bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og blive inspireret i de unikke omgivelser i det gamle tårn.

Se fuldt program for 2022 herunder:

Vi synger om lys

Onsdag den 7. december kl. 19
Billetpris 60 kr.
I aften markerer vi årsdagen for Ole Rømers opdagelse af lysets tøven for 346 år siden med oplæg og fællessang om lys i en mørk tid.

Hvad er Exoplaneter?

Onsdag den 25. januar kl. 17
Billetpris 60 kr.
Er der mulighed for liv på exoplaneter? Vi inviterer til et lille intimt foredrag oppe i observatoriet med observator og astrofysiker Christina Toldbo. 

Arven fra Ole Rømer

Onsdag den 8. februar 17
Billetpris 60 kr.
Astrofysiker Tina Ibsen stiller skarpt på universets lys og trækker tråde til den verdensberømte astronom Ole Rømer, der selv slog sine folder i Rundetaarn.

Kvinder i astronomien

Onsdag den 8. marts kl. 19
Billetpris 120 kr.
Vi fejrer kvindernes kampdag ved at sætte fokus på kvinder i astronomien. Hvem har haft særlig betydning i astronomien? Vi smager La Glaces kage opkaldt efter astrofysiker Anja C. Andersen. Foredragsholdere annonceres.

Foto: Soundvenue

UDSOLGT: Koncert med Zar Paulo

I samarbejde med Soundvenue præsenteres første del af Zar Paulos debutalbum; “Elendig Software del I”, dagen før det udgives.

Rundetaarn lægger Bibliotekssal til aftenens koncertevent SoundvenueLIVE, med koncert og live session, som Soundvenue introducerer således:

Vi har allerede kåret ‘Klap for fædrelandet’ som den bedste sang i 2022’s første seks måneder, så man kan vist godt konkludere, at vi har glædet os til mere musik fra Zar Paulo. Derfor er vi også glade for at kunne fortælle, at vi fejrer udgivelsen af den første halvdel af bandets debutalbum, ‘Elendig software del 1’, dagen før det frigives. Det sker torsdag den 13. oktober, hvor de fem aarhusianere stiller op til q&a i Rundetaarns smukke Bibliotekssal, hvor de efterfølgende vil spille numrene fra udgivelsen live for det heldige publikum.

Billetterne koster 75 kr. og kan købes igennem Soundvenue på Billetto.

Aftenen præsenteres i samarbejde med PIFT og Jack Daniel’s, så der vil også være en gratis velkomstdrink til at starte aftenen ud på.

Zar Paulo havde allerede vist lovende takter, inden de ramte os med en lige højre i 2020: Singlen ‘Stop Believing’ løftede gruppens poprock til nye højder og osede af potentiale. Se mere på Soundvenue.dk og tilmeld dig Facebook-eventet HER.

Koncert med Rockkoret og Laetitia Musica

Oplev en dobbelt korkoncert med det rytmiske a capella kor Rockkoret og kammerkoret Laetitia Musica.

Rockkoret blev grundlagt for over 30 år siden, og består i dag af ambitiøse dygtige sangere med glæden til musik og i særdeleshed korsang tilfælles. Koret bliver akkompagneret af beatboxer Andreas Larsen (Liebra Music), som er en fast og højt skattet samarbejdspartner for koret. Sammen med ham, og under ledelse af dirigent Christian Berg, som også laver alle korets arrangementer, løfter de taget på Bibliotekssalen og tager publikum med på en musikalsk rejse.

Oplev 8-stemmige a capella versioner af både nye numre og gengangere fra korets omfattende repertoire, alle med rockkorets særlige twist.

Koncerten vil blandt andet indeholde nyfortolkninger af numre af Fribytterdrømme/Lydmor, Bernhoft feat. Raelee Nicole, Ricki Lee Jones, Niki & The Dove, Kim Larsen, Andreas Odbjerg m.fl.

Rockkoret har længe haft lyst til at lave koncerter sammen med andre dygtige kor, og har inviteret Laetitia Musica med til aftenens koncert.

Laetitia Musica er musikglæde – og et velsyngende københavnsk kammerkor med 24 sangere fordelt på 8 stemmer.

Laetitia Musica blev dannet i 1991 og siden 2009 har Anne-Terese Sales på bedste vis ledet og formet koret. Ved siden af arbejdet med Laetitia Musica er hun chefdirigent for Sankt Annæ Gymnasiums Pigekor.

Laetitia Musicas repertoire er klassisk, men spænder bredt fra renæssancemusik til helt nye korsatser.
Til koncerten i Rundetaarn vil Laetitia Musica præsentere et bredt udvalg af nulevende komponister, og synger nye fortolkninger af gamle, velkendte melodier, og selv middelalderlige toner får nyt liv, når publikum inviteres til at synge med.

Samarbejdet med Rockkoret er et tilbagevendende koncept, som viser alsidigheden og glæden ved korsang af forskellig art. Søskendeparret Berg/Sales står i spidsen for hver deres kor, og de byder på veloplagt og delagtiggørende formidling af tidens bedste kortoner.

Koncert med Rockkoret og Vocal Frostbite

Oplev en dobbelt korkoncert med de to rytmiske a capella kor; Rockkoret og Vocal Frostbite.

Rockkoret blev grundlagt for over 30 år siden, og består i dag af ambitiøse dygtige sangere med glæden til musik og i særdeleshed korsang tilfælles. Koret bliver akkompagneret af beatboxer Andreas Larsen (Liebra Music), som er en fast og højt skattet samarbejdspartner for koret. Sammen med ham, og under ledelse af dirigent Christian Berg, som også laver alle korets arrangementer, løfter de taget på Bibliotekssalen og tager publikum med på en musikalsk rejse.

Oplev 8-stemmige a capella versioner af både nye numre og gengangere fra korets omfattende repertoire, alle med rockkorets særlige twist.

Koncerten vil blandt andet indeholde nyfortolkninger af numre af Fribytterdrømme/Lydmor, Bernhoft feat. Raelee Nicole, Ricki Lee Jones, Niki & The Dove, Kim Larsen, Andreas Odbjerg m.fl.

Rockkoret har længe haft lyst til at lave koncerter sammen med andre dygtige kor, og har inviteret den dygtige vokalgruppe Vocal Frostbite med i Rundetaarn. Koret kendetegnes ved sin friske energi og råstyrke, når de 25 kvinder synger sammen i balance mellem en kraftfuld performance og et yndefuldt harmonisk univers. 

Den nordiske populærmusik og minimalistisk klang er central i Vocal Frostbites musik og lader sig inspirere af bemærkelsesværdige populærartisters musik. Vocal Frostbite har gjort sig særligt bemærket ved udelukkende at synge sine helt egne og unikke fortolkninger af ny populærmusik skrevet til Vocal Frostbite.

Koncert med Copenhagen Piano Soloists

“Fantasi og fantastiske miniaturer”

Copenhagen Piano Soloists er en ny festival for klassisk klavermusik i København, organiseret af unge, anerkendte klassiske pianister. I løbet af en 3-dages festival vil de 6 solister opføre nogle af klaverrepertoirets store mesterværker.

Til koncerten d. 1. oktober i Rundetaarn optræder pianisterne Nadia Okrusko, Bogdan Nicola og Ramez Mhaanna, som alle er uddannede ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Koncertens titel er “Fantasi og fantastiske miniaturer”. Programmet består til dels af et udvalg af kortere stykker (miniaturer) som byder på en bred variation af mystiske og længselsfulde udtryk, samt det større værk “fantasi” som tager lytteren med på en magisk og gådefuld musikalsk rejse.

Program:
A. Scriabin – Poeme op. 32 no. 1, 2 Mazurka op. 25 no. 1, 2, 3

F. Chopin – Nocturne op 27, no 2 Ballade op 38, no. 2

R. Schumann – Fantasie op. 17 in C

Festival er støttet af Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Louis-Hansen fonden og Solistforeningen.

RUM: Åbning af lyskunstværket Contra

Kom til åbning af anden del af RUM Videnskabsfestival og oplev premieren på lyskunstværket Contra, skabt af kunstnerkollektivet Vertigo. Aftenen byder også på koncert med sangerinde Helena Gao.

Planeten Mars var centrum for første del af videnskabsfestivalen, og et sceneskift tager nu publikum fra rejsen til Mars tilbage til rummet i Bibliotekssalen, hvor kunst møder videnskab i lyskunstværket Contra. Værket er skabt af kunstnerkollektivet Vertigo og består af ren foton energi, altså de små energipakker af elektromagnetisk stråling, som lys består af. Skabt ud af lys og røg fremkommer et foranderligt, arkitektonisk objekt i rummet, som publikum både kan beskue udefra og træde ind i. Den fysiske form i Contra er to trekanter, der stopper lyset så figurens former og farver træder tydeligt frem. 

Koncert med Helena Gao

Åbningseventet finder sted kl. 16-19 og i billetten 90kr. er inkluderet vin eller most. Modtagere af Rundetaarns nyhedsbrev får 30kr. i rabat på billetten.
Kl. 17.30 vil sangerinde Helena Gao benytte Rundetaarns Steinway flygel og tilsætte sit fængende lydunivers og smukke vokal til lyskunstværket Contra. Helena Gao er en dansk/kinesisk popsangerinde nyuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2022.
Læs mere om kunstneren

Mere om RUM Videnskabsfestival

Rundetaarn markerer Videnskabsår22 med tre uger i rummets tegn, hvor kosmos, lys og lyd indtager tårnets Bibliotekssal. RUM Videnskabsfestival byder først på en opdagelsesrejse til vores kosmiske nabo planet Mars og siden transformeres rummet i Bibliotekssalen af kunstværket Contra. Gennem en række talks, udstilling og musik udforskes rummet mellem kunst og videnskab.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer